Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Hoe verder na Black Lives Matter?

02-11-2020 | 20:00 - 21:30 | TivoliVredenburg
HOE VERDER NA BLACK LIVES MATTER?
Experts geven handvaten voor een inclusiever Nederland

Bekijk hier het evenement en hier het Facebook-evenement

Zwarte Piet verdwijnt uit steeds meer intochten, uit het Sinterklaasjournaal en uit de webwinkels. Een overwinning voor alle activisten die al zo lang tegen deze racistische karikatuur strijden, en een bewijs dat sociale verandering mogelijk is. Tegelijkertijd laten de Black Lives Matter-protesten van afgelopen zomer zien dat racisme in Nederland een actueel, hardnekkig probleem is dat zich op tal van plekken manifesteert. Hoe gaan we - exact een half jaar en een dag na de start van de BLM-protesten in Nederland - met elkaar verder?

Over deze vraag buigen zich de volgende sprekers:
  • Jerry Afriyie, dichter en mensenrechtenactivist, oprichter van Nederland Wordt Beter en een van de bekendste gezichten van de anti-zwarte pietdemonstraties. Hoe kijkt hij, negen jaar na het eerste protest door hem en Quinsy Gario in Dordrecht, terug?
  • Aminata Cairo, expert op het gebied van inclusief onderwijs. Aminata was tot de zomer van 2020 lector Inclusive Education op de Haagse Hogeschool, na een carrière als onderzoeker in met name de Verenigde Staten. Hoe kunnen onderwijsinstellingen institutioneel racisme aanpakken?
  • Patricia Wijntuin, onderzoeker en docent aan de Hogeschool Utrecht. Patricia is gespecialiseerd in diversiteit in steden en organisaties. Wat is ervoor nodig je thuis te voelen in je buurt en stad?
  • Leroy Lucas, oprichter van Keti Koti Utrecht en een van de initiatiefnemers van de BLM-demonstratie op het Jaarbeursplein in juni 2020. Wat kan de Gemeente Utrecht doen om ruimte te maken voor diverse stemmen? 
Dit programma wordt gepresenteerd door Ebru Aydin, docent, gespreksleider en fotograaf.

Koop hier je tickets. Je kan het evenement ook volgen via de livestream (details volgen later).