Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Keti Koti Week 2021

24-06-2021 | 19:30 - 21:00 | Zoom

Nederland heeft nog steeds te kampen met anti-Zwart racisme in structurele vorm. Dat wordt aangetoond door de huidige ontwikkelingen in de samenleving, waaronder de Black Lives Matter protesten van vorig jaar. Het is belangrijk dat we ons bewust worden van de vooroordelen en institutionele ongelijkheden die bestaan in onze samenleving en dat we hierover in gesprek gaan. In aanloop naar de Keti Koti herdenkingen eind juni en ter ondersteuning van de eerste Keti Koti herdenking in Amersfoort, organiseert Art.1 Midden Nederland daarom een dialoogcyclus rondom anti-Zwart racisme onder de titel:Het programma zal bestaan uit de volgende drie evenementen:

DONDERDAG 24 JUNI
ONLINE LEZING DR. BARRYL BIEKMAN
19.30 – 21.00 - ZOOM
Meld je nu gratis aan!

Dr. Barryl Biekman is huidig voorzitter van het Landelijk Platform Slavernijverleden, wetenschapper, feminist, ex-politica en mensenrechtenactivist. Ze heeft in haar leven veel gedaan voor de rechten van de Afro-Caraïbische gemeenschap in binnen- en buitenland. De lezing wordt ingeleid door John Leerdam (oud-Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid).
De dagvoorzitter is Jerrol Marten, directeur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).
Met haar lezing zal Dr. Biekman ingaan op de historische context van anti-Zwart racisme in Nederland.
Na de lezing is er ruimte voor een vragensessie.

DINSDAG 29 JUNI
ONLINE PANELGESPREK ANTI-ZWART RACISME
19.30 – 21.00 - ZOOM
Meld je nu gratis aan!


Tijdens dit panelgesprek zal Mustapha Bah (Art.1 Midden Nederland) in gesprek gaan met Urwin Vyent (NiNsee), Nathan Rozema (LabyrinthAcademy) Leroy Lucas (Keti Koti Utrecht) en Zuwena Venhuis (Keti Koti Amersfoort). In het gesprek zullen een aantal actuele onderwerpen omtrent anti-Zwart racisme aan bod komen.
Na het panel is er een vragensessie.

WOENSDAG 30 JUNI: HERDENKING KETI KOTI AMERSFOORT
Keti Koti is de viering van de afschaffing van de slavernij, letterlijk ‘Ketenen gebroken’. Overgewaaid vanuit Suriname wordt het nu in verschillende plaatsen in Nederland gevierd, bijvoorbeeld met een optocht, optredens en een lezing. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen is toegang tot deze activiteit beperkt voor publiek. Raadpleeg t.z.t. onze social media kanalen om de aftermovie van de eerste Keti Koti herdenking in Amersfoort te zien.


Deelname aan de online evenementen is gratis! Aanmelden is echter gewenst.
Uiterlijk een uur voor het evenement ontvang je via de mail een link naar de bijeenkomst in Zoom.

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons bereiken via info@art1mn.nl of bellen op 030 232 86 66.