Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Panelgesprekken Dag voor de Mensenrechten

10-12-2021 | | Zoom
Op 10 december is het de Internationale Dag voor de Mensenrechten. In verschillende gemeenten zal de Mensenrechtenvlag worden gehesen. Art.1 MN geeft door middel van drie online panelgesprekken ook een inhoudelijke invulling.

U kunt zich hier aanmelden voor één of meerdere van de panelgesprekken.

Panelgesprek Immateriële reparaties: donderdag 9 december 19.00-21.00 uur
Steeds vaker wordt er gesproken over reparaties, herstel van het leed dat de Nederlandse staat de tot slaaf gemaakten in het verleden heeft aangedaan. In dit debat gaat het relatief vaak over herstelbetalingen. In dit panelgesprek wordt er besproken hoe reparaties ook een immateriële vorm kunnen hebben.
Sprekers: dr. Barryl Biekman (Landelijk Platform Slavernijverleden), Babah Tarawally (schrijver, journalist), Quinsy Gario (activist, kunstenaar en dichter).

Panelgesprek Hanky Panky Goodbye: vrijdag 10 december 19.00-19.45 uur
Iedereen heeft als kind wel eens het zogenaamde verjaardagsliedje Hanky Panky Shanghai gezongen. Maar dat was niet voor iedereen leuk. "Dan komt dat moment bij het zingen van het liedje, waarbij iedereen zijn ogen naar achteren trekt. Iedereen kijkt dan naar jou, want ja, jij hebt die 'rare' ogen. Ik vond het verschrikkelijk", vertelde Amy Cheung aan FunX. In dit gesprek gaat het over de impact van dit liedje en hoe we er definitief afscheid van kunnen nemen.
Sprekers: Yuan Druijff (Asian Raisins), Lily Wang (Association of Taiwan Young Professionals in the Netherlands) en Andrew Chen (Aziatische Gemeenschap Utrecht).
Let op: Dit gesprek zal gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden.

Panelgesprek Vrouwenrechten: In transitie? : vrijdag 10 december 20.00-21.00 uur
De rechten van vrouwen kunnen nog altijd beter. De rechten die er zijn, zijn regelmatig opgesteld ten dienste van witte, heteroseksuele, cisgender vrouwen zonder handicap. In dit gesprek komen vrouwen aan het woord die nog te vaak onderbelicht blijven. Zij delen hun ervaringen met (on)gelijke mensenrechten in de huidige samenleving.
Sprekers: Ayla Çekin Satijn (ANNE+), Laura van Nieuwenhuijze (COC Midden-Nederland)  Saph Metekohy (ervaringsdeskundige), en Migaisa Poeketi (inclusieve communicatie coach). 

Klik hier om je voor één of meerdere van deze panelgesprekken aan te melden. Deelname is gratis.

Neem bij vragen contact met ons op via info@art1mn.nl.


De Mensenrechtenvlag in Nieuwegein in 2020