Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Inclusieve diversiteit: cultuursensitief werken (online)

Diversiteit in het team en inclusiviteit op de werkvloer leveren een waardevolle bijdrage aan uw organisatie. Echter, de vanzelfsprekendheid van de omgangsvormen binnen een organisatie of team kunnen onbedoeld werknemers, cliënten en bepaalde doelgroepen uitsluiten. Tijdens deze training behandelen wij diverse wijzen om het juiste klimaat te creëren, de gevoelige gesprekken te kunnen voeren zodat iedereen binnen de organisatie en/of afdeling zich welkom voelt.

Managers, ambtenaren en professionals kunnen hun competenties en vaardigheden met betrekking tot cultuursensitief werken en inclusieve besluitvorming verhogen. We kijken specifiek naar de thema’s en vragen die spelen in uw organisatie. Tijdens de training besteden wij aandacht aan de verschillende culturen, cultuurmodellen, cultuurtypen en het stapstenenmodel. Verder verdiepen wij in fragmentatie, inclusie en diversiteit; en de gevolgen dat dat heeft voor onze bedrijven, organisaties en de omgangsvormen met anderen.

Er is ruimte voor uw eigen casussen, voorbeelden, ervaringen en vragen. Daarna reiken wij tools, tips en relevant vaardigheden uit om cultuursensitief te kunnen werken.


Thema’s: cultuurverschillen, interculturele sensitiviteit en inclusieve omgangsvormen.

Tijdsduur: 90min

Deelnemers: maximaal 10