Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

On The Road

In 2021 gingen wij de hele provincie door met het project Art.1 MN On The Road. We stonden op markten, in bibliotheken en scholen om mensen ons hele werkgebied aan te spreken. We wilden weten wat er speelt onder de inwoners en hen beter kennis laten maken met onze organisatie.

Voor het project hebben we een interactieve kaart laten maken, ook met alle meldingscijfers van 2019-2021. Bekijk de interactieve kaart door hier te klikken.

Ook is er een uitgebreider verslag verschenen, bekijk deze hier.

Door het project is de organisatie zichtbaarder geworden voor burgers, gemeenten en lokale organisaties. Dit heeft tot nieuwe bondgenootschappen en samenwerkingsstructuren geleid.

Het meest positieve aan dit initiatief was het tegenkomen van melders die een succesvol traject met Art.1 MN hadden doorlopen, die vervolgens blij verrast opkeken bij het zien van de kraam op de lokale markten. De ontmoetingen hadden de hartelijkheid van gesprekken tussen oude bekenden. Melders vertelden spontaan over hun leven na de afhandeling van het gemelde voorval van discriminatie en spraken hun waardering uit voor de laagdrempelige aanwezigheid van de organisatie in hun gemeente.

Dit laatste is de essentie van Art.1 MN On The Road: zichtbaarheid en herkenbaarheid van de organisatie bij de burger, zodat mede vanuit een preventief oogpunt, de goede gesprekken op gang komen, nog voordat zich een voorval van discriminatie voordoet. In 2022 pakken we de bus opnieuw in om nog meer mensen te spreken en nieuwe plekken in deze mooie provincie te bezoeken.