Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Pink*Info*Meld

Klik op een hoofdstuk om deze te openen.
Introductie
Het Pink•Info•Meld is een initiatief van de Gemeente Utrecht, het Openbaar Ministerie, COC Midden-Nederland en Art.1 MN, mede mogelijk gemaakt door Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland. Al deze organisaties zetten zich in voor homo-emancipatie, maar vanuit verschillende achtergronden. We signaleerden dat er binnen de Lesbisch, homo, bi, trans en intersekse (LHBTI*)-Gemeenschap onduidelijkheid bestond over waar je terecht kan met welke vraag. Om deze reden hebben we een verzamelpunt ingericht waar je in één oogopslag kan zien waar je terecht kan voor welke vraag.

Kom je er niet uit, neem dan contact op met Art.1 MN via 030-232 86 66 of stuur een mailtje naar info@art1mn.nl.

Herken je je in één van de volgende uitspraken? Klik er dan op om een passend aanbod te krijgen.
Ik wil melding/aangifte doen
Aangifte doen bij Roze in Blauw?
Bel 112 bij spoed of heterdaad; het gaat dan om spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld bedreiging of mishandeling (vanwege je geaardheid). Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 0900-8844 als aan de balie van een politiebureau. Doe je een melding, dan stel je de politie op de hoogte van de situatie. Als je aangifte doet, verzoek je om strafvervolging. Dit betekent dat je wil dat de dader gestraft wordt. Als je liever aangifte wilt doen (of alleen maar je verhaal kwijt wil) bij een gespecialiseerde politieman of vrouw van Roze in Blauw, dan kan je ook terecht bij het team Roze in Blauw Midden-Nederland. Dit team politiemensen behartigt de belangen van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen binnen en buiten de politie.  Roze in Blauw Midden-Nederland is te bereiken via 088-1691234 (bereikbaar tussen 10:00 en 22:00, per mail: rozeinblauw.midden-nederland@politie.nl en via Facebook.

Gediscrimineerd?
Voel je je ongelijk behandeld vanwege je geaardheid? Je komt bijvoorbeeld een horecagelegenheid niet in, of je krijgt geen promotie en je denkt dat dit komt door je geaardheid? Voor al je meldingen over discriminatie en ongelijke behandeling op welk gebied dan ook kan je contact opnemen met Art.1 MN. Als je een melding doet wordt er onderzoek gedaan naar het voorval. Als blijkt dat er daadwerkelijk sprake van discriminatie is, gaan wij actie ondernemen. Tijdens de gehele procedure wordt alles in overleg met de cliënt gedaan. Voor meer informatie of om een melding te doen kun je contact opnemen via onze site of via het nummer 030 – 232 86 66.

Problemen in je woonomgeving?
Gay Alert is er voor (beginnende) problemen in de woonomgeving die ontstaan zijn naar aanleiding van je seksuele geaardheid. Gay alert is vooral bedoeld als middel om sneller met (potentiële) slachtoffers in contact te komen en daardoor in een vroegtijdig stadium te kunnen reageren op beginnende pesterijen en overlast in de woonomgeving. Gay alert kan worden ingezet om verdere escalatie te voorkomen. Na de melding wordt ervoor gezorgd dat de klacht direct op de juiste plaats terecht komt en goed wordt afgehandeld. De praktische afhandeling van het probleem in de wijk is altijd op maat en uniek. Heb je te maken met pesterijen of ander onaanvaardbaar gedrag in je woonomgeving vanwege je seksuele geaardheid? Bel dan Gay Alert op 030 – 286 67 00.
Ik ben een biculturele LHBTI'er
Prisma groep
Wil je anoniem andere biculturele meiden en jongens leren kennen die homoseksueel en/of moslim zijn? Neem dan snel contact op met Isjed Hussain via isjed.hussein@gmail.com. Voor meer informatie ga naar de website.

Respect2Love Utrecht
Als je omgeving je niet accepteert zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2love is dé plek waar jij terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond. Voor meer informatie ga naar de website.
Ik wil naar LHBTI-activiteiten voor jongeren
Twijfel je over je geaardheid of gender?
Heb jij twijfels of vragen over op wie jij valt: op meisjes, jongens of allebei? Twijfel je over wie jij bent: meer een meisje, meer een jongen? Of ben je eruit en wéét je dat je homo-, lesbische, bi- of transgender- gevoelens hebt? Dan is iedereenisanders.nl dé plek voor jou. Hier vind je de beste info en tips over ‘anders’ zijn. Voor meer informatie ga naar de website.

Jong & Out (jongeren tussen de 12 en 19 jaar oud)
(Net) uit de kast en zin om andere holebi- en transjongeren te ontmoeten? Of misschien zit je nog in de kast, staat de deur op een kier en heb je alleen nog een klein duwtje nodig? Bij Jong&Out komen jongeren iedere laatste zondag van de maand samen in Utrecht om te doen waar zij zin in hebben: kletsen, spelletjes te doen of misschien wel lasergamen of frisbeeën in het park. Wat je doet, bepaal je namelijk zelf. Er zijn ook Jong & out bijeenkomsten in Amersfoort. Voor meer informatie ga naar de website.

Jonge Utrechtenaers (vanaf 19 jaar oud)
De Jonge Utrechtenaers organiseren elke week een borrel of activiteit voor homo, lesbische, biseksuele en transgenderjongeren uit de omgeving Utrecht. De activiteiten en borrels kenmerken zich door de vriendelijke, open sfeer die er heerst. Om de twee weken is er een borrel in gaycafe “Kalff” in Utrecht aan de Oudegracht en iedereen is welkom. In de week dat er geen borrel is, worden er activiteiten georganiseerd. Zo worden er regelmatig spelavonden gehouden, gaat de groep gezamenlijk uiteten, een avondje bowlen en nog veel meer. Voor meer informatie ga naar de website.

PANN
De maandelijkse PANN-feesten zijn niet meer weg te denken uit de Utrechtse gayscene en trekken ook veel bezoekers van buiten de stad. 45 jaar geleden zijn ze begonnen met wat is uitgegroeid tot misschien wel het succesvolste gayfeest van Nederland. Onze feesten vinden plaats in het gloednieuwe muziekpaleis van Utrecht: TivoliVredenburg. Elk PANN-feest heeft een thema waar we de aankleding op aanpassen. Feest mee en voel je vrij! Voor meer informatie ga naar de website.

U.H.S.V. Anteros
Op 22 juni 2010 werden de statuten getekend, die de oprichting van U.H.S.V. Anteros tot een feit maakte. Al een tijdje speelde oprichter Chubbs Koolman met de gedachte om een vereniging op te richten, omdat er weinig mogelijkheden waren voor homostudenten om met elkaar in contact te komen. Bovendien was de combinatie studentikoos en homo lange tijd niet vanzelfsprekend. Anteros organiseert activiteiten, reisjes en kookavonden. Voor meer informatie kun je mailen naar bestuur@uhsv-anteros.nl.

Gay-Straight Alliance
Start een Gay-Straight Alliance (GSA) op jouw school! Een GSA is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio ben. Ga naar de website om te kijken hoe je een GS kan starten.
Ik ben een LHBTI'er met een beperking
Homo & Handicap

De werkgroep Homo & Handicap is er voor homo’s met een lichamelijke of zintuiglijke handicap. De groep biedt een luisterend oor en probeert de toegankelijkheid van de homoscene positief te beïnvloeden. Voor meer informatie ga naar de website.

Prettig Anders

Prettig Anders is een soos voor iedereen met een licht verstandelijke beperking of autisme die homo, lesbo of bi is. De groep biedt een veilige en vertrouwde omgeving voor het ontmoeten van andere homo’s en lesbo’s. Voor meer informatie ga naar de website.

AutiRoze

In maart 2015 startte de werkgroep Autimeet Pink voor LHBTI’s met autisme. Interesse om deel te nemen? Stuur een mail naar autimeet@cocmiddennederland.nl! Voor meer informatie ga naar de website.

Roze Gebaar
RozeGebaar.nl is de online gemeenschap van, voor en door auditief beperkte lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) in Nederland. Op RozeGebaar.nl vind je informatie over homo- en biseksualiteit en genderidentiteit en een overzicht van activiteiten door het hele land. Voor meer informatie ga naar de website.

Zonder Stempel

Zonderstempel.nl steunt mensen die verstandelijk beperkt en seksueel anders zijn. De ontmoetingscafés van COC en LFB staan centraal. Zonder Stempel maken zoveel mogelijk gebruik van de eigen kracht van de bezoekers. Voor meer informatie ga naar de website.
Roze Hulpverlening

Als een begeleider de cliënt wilt doorverwijzen naar gespecialiseerde begeleiding, dan staan op deze website professionele hulpverleners die affiniteit hebben met begeleiding van LHBTI-personen. Op Roze Hulpverlening zijn hulpverleners te vinden met verscheidene professies zoals psychologen, verpleegkundigen en haptotherapeuten. Voor meer informatie ga naar de website.

Toolbox voor begeleiders

Voor begeleiders van cliënten met een licht verstandelijke beperking is een toolbox ontwikkeld. In de box zijn instrumenten verzameld die begeleiders kunnen gebruiken bij het bespreekbaar maken en ondersteunen/begeleiden van cliënten in de bewustwording van hun (mogelijke) seksuele geaardheid en/of genderidentiteit. De toolbox is te vinden op de website.
Ik ben biseksueel
Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi)

Het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) is de landelijke organisatie voor biseksuelen. Wij behartigen de belangen van biseksuelen en anderen met bi-gevoelens. Dat doen wij onder meer door contact te houden met overheden en maatschappelijke organisaties en hen te adviseren op het gebied van holebi emancipatiebeleid. Een belangrijke doelstelling van het LNBi is ook het met elkaar in contact brengen van biseksuelen. Daarom organiseren we onder meer swingende feesten en coming-out weekends. En we stimuleren dat op lokaal niveau bi-activiteiten worden ontwikkeld. Voor informatie over het LNBi kun je bellen met 06 – 23 72 98 93.
Ik ben trans
Utrecht Gender Divers

Utrecht Gender Divers, is een vrijwilligers collectief en zij zetten zich in om de positie van transgenders in de stad Utrecht te verbeteren. Wilt u meer informatie over Utrecht Gender Divers? Ga dan naar hun Twitter account @UtrGenderDivers of stuur een e-mail naar utrechtgenderdivers@gmail.com.

Transman

Op het moment dat je zelf of in je omgeving te maken krijgt met transgender of transseksualiteit, dan heb je vaak allerlei vragen. Want wat is transgender of transseksualiteit eigenlijk? Hoe kom je eraan en wat kun je eraan doen? Kortom, je wilt graag meer info hebben. Bij Transman krijg je meer informatie over transgenders en transseksualiteit. Ze bieden dit aan via een brochure, maar geven ook tips voor boeken en films die met het onderwerp te maken hebben. Voor meer informatie ga naar de website.

Transgender Netwerk Nederland

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is een stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving. Op website van TNN ‘Transgender Info‘ kun je informatie vinden over verschillende thema’s aangaande transgenders. Zij bieden ook een overzicht van trans initiatieven in de regio.

Transvisie

Transvisie zet zich in voor mensen met vragen rond hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevantie omgeving. Zij organiseren onderling contact (bijeenkomsten en individueel contact) om elkaar te ondersteunen en te helpen. Beide worden uitgevoerd door ervaringsdeskundige medewerkers, die zelf te maken hebben alle vormen van transgenderzijn. Zie voor meer informatie de website.
Ik ben intersekse
Nederlands Netwerk Intersekse/DSD

Stichting Nederlands Netwerk Intersekse/DSD (NNID) is er om de gelijkberechting, emancipatie en zichtbaarheid van mensen met een intersekse-conditie en/of DSD te bevorderen en hun belangen te behartigen. Zij bieden online een grote hoeveelheid informatie, nieuws, tips en links naar andere organisaties. Voor meer informatie ga naar de website.
Ik ben een 50+ LHBT'er
Zondagmiddagcafé

COC Midden-Nederland organiseert voor 50 plussers iedere tweede zondagmiddag van de maand het zondagmiddagcafé. Het café wordt tussen 15:00 en 18:00 gehouden in de Silokerk, Herenstraat 34-36, Utrecht. Het zondagmiddagcafé is vooral een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Soms nodigen ze een spreker uit, soms hebben ze een groepsgesprek, soms lezen ze gedichten. Het zondagmiddagcafé heet nieuwe bezoekers van harte welkom. Stuur voor meer informatie een mail naar 50pluscocmn@gmail.com.

Roze eettafel

Elke vierde vrijdag van de maand is er de roze eettafel in de Silokerk, Herenstraat 34-36, Utrecht. Dit is een initiatief van de werkgroep 50+ van COC Midden-Nederland. De eettafel is in het bijzonder voor homoseksuele mannen en vrouwen vanaf 50 jaar. U kunt er ongedwongen samen eten en in contact komen met gelijkgestemden uit Utrecht en omgeving. U bent welkom vanaf 17.00 uur. De maaltijd begint om 17.30 uur. Er is een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en koffie/thee. De prijs is € 5,- per persoon. Voor meer informatie of om u aan te melden mail naar rozeeettafel@cocmiddennederland.nl.

Roze 50+

Het Consortium Roze 50+ wil de leefsituatie, de gezondheid en het welzijn van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender 50-plussers verbeteren door bundeling van kennis en ervaring en belangenbehartiging. Wij activeren, stimuleren en faciliteren zowel LHBTI-ouderen om zelf op te staan, contacten op te bouwen en het gesprek met de omgeving aan te gaan als zorg- en welzijnsorganisaties om randvoorwaarden te ontwikkelen om een adequaat aanbod voor deze doelgroep te realiseren. Voor meer informatie ga naar de website.
Ik ben een biseksuele of lesbische vrouw
Actief met PLUC

PLUC staat voor Platform Les’Bi’sch Utrecht COC Midden-Nederland en organiseert circa acht keer per jaar verschillende activiteiten. Doe mee als je het leuk vindt om in een ontspannen sfeer iets te ondernemen met andere lesbische of biseksuele vrouwen/meiden. Activiteiten zijn bijvoorbeeld: stads- of boswandeling, fietsen, schaatsen, poolen, zingen, spelletjes of een workshop mindfulness.Voor meer informatie ga naar de website.

Gespreksgroepen van PLUC

PLUC organiseert ook kortlopende gespreksgroepen voor vrouwen/meiden die bezig zijn met hun lesbische of biseksuele identiteit. Je maakt kennis met en wisselt ervaringen uit met vrouwen die net als jij hun gevoelens voor vrouwen onderzoeken. Er zijn groepen voor vrouwen van onder de 30 jaar en voor vrouwen van 30 jaar en ouder. Bij voldoende belangstelling starten er ook groepen speciaal voor biseksuele vrouwen. De groepen zijn geen therapiegroepen. Alles wat besproken wordt, blijft binnen de groep. Voor meer informatie ga naar de website.

Groep7152

Groep 7152 is een landelijk netwerk dat het leveren van een bijdrage aan de bewustwording van lesbische en biseksuele vrouwen ten doel heeft. Groep 7152 biedt  deze  vrouwen de mogelijkheid contacten met elkaar te leggen, waardoor onder meer onderlinge steun kan worden gevonden in een heteroseksueel gerichte maatschappij. De groep vindt haar kracht in solidariteit en opvang, met de nadruk op het verwerven van zelfredzaamheid. Voor meer informatie ga naar de website.
Ik ben een LHBTI vluchteling/I am a LGBT+ asylum seeker/refugee or migrant
Cocktail

Cocktail is een maatjesproject van het COC Midden-Nederland, dat zich richt op lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBTI) “nieuwkomers”: vluchtelingen, asielzoekers en migranten. Door het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten wil Cocktail een sociaal netwerk opbouwen om het onderling contact binnen de doelgroep en de integratie in de Nederlandse LHBTI gemeenschap te bevorderen. Kent u een LHBTI nieuwkomer die geïnteresseerd is of baat zou kunnen hebben bij de activiteiten van Cocktail? Of behoort u zelf tot de doelgroep? Neem gerust contact op via email: cocktail@cocmiddennederland.nl, telefoon: 030 – 231 88 41 of 06 – 2952 5329 of via de website.

English: Cocktail is a buddy project from COC Midden-Nederland for LGBT+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and other) ‘newcomers’: asylum seekers/refugees and migrants. By organising meetings and activities Cocktail wants to create a social network where people can be themselves and feel accepted. This is hopefully a pleasant way of integrating into Dutch (LGBT+) society. Do you know an LGBT+ newcomer who might be interested in Cocktail, or are you an LGBT+ newcomer yourself?

Please contact us through email: cocktail@cocmiddennederland.nl, phone: 030 – 231 88 41 of 06 – 2952 5329 of via our website.

Informatie
Hier vind je informatie in het Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Farsi en Tigrinya voor LHBTI-vluchtelingen en -asielzoekers.
Ik wil graag literatuur en/of poëzie over het LHBTI thema
Savannah Bay

Savannah Bay in hartje Utrecht is van oudscher gespecialiseerd in het thema homoseksualiteit. Je vindt een uitgebreide collectie boeken en films met homo- of biseksueel thema, over coming out, erotiek, ouderschap, romantiek, spanning en nog veel meer. Daarnaast fungeert Savannah Bay al jaren als ‘Roze VVV’. Ga een keer langs in de winkel! Voor meer informatie ga naar de website.
Voor iedereen
COC Consultteam

Homoseksualiteit kan in verschillende fases van je leven tot emotionele problemen leiden. Je kunt hierover praten met de mensen van ons consultteam. Zij spreken allemaal uit eigen ervaring en zijn bovendien professioneel opgeleid. Je krijgt een of twee persoonlijke gesprekken met een medewerker van het consultteam. We bespreken jouw hulpvraag en we bekijken of we je hiermee in deze gesprekken kunnen helpen. We kunnen je bijvoorbeeld helpen om je homoseksuele gevoelens te onderkennen en uit te spreken (coming-out) maar ook met het aanvaarden van jezelf en het uiten van je homoseksualiteit. Wil je een gesprek aanvragen of wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar consult@cocmiddennederland.nl.

De Kringen Utrecht

Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een kring veel activiteiten ondernemen. Er zijn kringen in heel Nederland. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender en/of intersekse en wil je op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere gelijkgestemden ontmoeten? Dan is De Kringen iets voor jou! Voor meer informatie ga naar de website.

Bodytalk

28 jaar is Bodytalk hét ontmoetingspunt voor homo-Utrecht! Bodytalk biedt hun gasten een gastvrije en snelle bediening in een relaxte omgeving. Je voelt je snel thuis en dat geldt voor jongen/man én meisje/vrouw, dus jong én oud! Bovendien hebben ze een zeer groot bier- en drankassortiment en vers gezette koffie (vroeg én laat) van uitstekende kwaliteit. Bodytalk is straight-friendly en hebben een overwegend gay/lesbian-publiek. Voor meer informatie ga naar de website.

Kalff

Café Kalff is een veilige en vriendelijk plek om samen te komen. Iedereen is welkom om de beste drank, bier, frisdrank, cocktails en ‘Hesselink’ koffie te komen proeven. Door de weeks hangt er vooral een relaxte sfeer, in tegenstelling tot donderdag waar het er wilder aan te gaat. Café Kalff is de beste plek om je avond te starten. Voor meer informatie ga naar de website.

Wat Schaft de PoOt

Wat schaft de PoOt (kortweg WSDP) is de gezellige eetcirkel voor ‘roze’ Utrecht. Er is een eetgroep voor de vrouwen, Wat schaft de Pot, en een eetgroep voor de mannen, Wat schaft de Poot. WSDP er voor iedere gay of lesbo in Utrecht – homo, lesbisch, biseksueel, transgender, intersekse, jong of oud, single of getrouwd – die zijn mede-stadsgenoten (beter) wil leren kennen. Voor meer informatie ga naar de website.

MidZomergracht festival

Stichting De Overkant zet met het Midzomergracht Festival een eigentijds evenement neer waarin seksuele en genderdiversiteit nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is. Het festival benadrukt de overeenkomsten tussen de vele homo- en heteroseksuele leefwijzen in al hun culturele verscheidenheid en niet de verschillen in seksualiteit. Voor meer informatie ga naar de website.

Vlerk Homovolleybal Utrecht

De Homo-volleybalvereniging van Utrecht e.o. De afkorting Vlerk staat voor Vlechten Los En Rennen Kreng! Onze club is ‘straight friendly’ dus iedereen is welkom. Voorop staat uiteraard het volleyballen, wat een echte teamsport is! Het plezier voor, tijdens en na het sporten vormt een zeer belangrijke factor binnen onze vereniging. De trainingen zijn serieus met een recreatief karakter. Na afloop wordt er altijd gezellig geborreld in sportcafé De Heksenketel. Hier maar ook tijdens competitiedagen en toernooien ontmoet je veel leuke mensen. De meeste leden zien dit dan ook als een goed alternatief voor uitgaan. Vlerk is inmiddels een hechte club geworden waarvan leden elkaar ook buiten de sporthal geregeld zien. Voor meer informatie ga naar de website.

Nat Utrecht

Nat Utrecht is voor homo’s en lesbo’s die van zwemmen houden; van recreatief tot wedstrijden. Gezelligheid en sportiviteit gaan bij ons hand in hand. Samen vormen we Nat Utrecht een leuke dynamische zwemvereniging voor homo’s en lesbo’s in de provincie Utrecht. Het belangrijkste dat ons verbindt is de zwemsport. Aan conditie en techniek werken, om fit te blijven of om wedstrijden te zwemmen. Het kan allebei. Maar er is ook altijd een sociaal deel van een vereniging, en hier zijn we graag in gezelschap van mensen die we niets hoeven uit te leggen. Een keertje in de meerderheid zijn. Vandaar een zwemclub met als speciale doelgroep bi’s, homo’s en lesbo’s. Ruim een kwart van de leden is vrouw. Natuurlijk is iedereen welkom, maar …. je moet wel van zwemmen houden. Voor meer informatie ga naar de website.

Gaylender Amersfoort

Via de Gaylender word je namens alle Roze Organisaties die Amersfoort rijk is op de hoogte gebracht van evenementen en activiteiten in Amersfoort e.o. Voor meer informatie ga naar de Facebook-pagina.

Stichting Keiroze

Keiroze richt zich op homo’s, lesbo’s, biseksuelen, transgenders en elk ander die de roze gemeenschap een warm hart toedraagt. Ons uitgangspunt is dat de zichtbaarheid van roze Amersfoorters leidt tot meer tolerantie en begrip voor een diverse levensstijl. Wij zijn een netwerkorganisatie die als doel heeft initiatieven te ondersteunen en te organiseren die het roze hart van Amersfoort zichtbaar maken. Voor meer informatie ga naar de Facebook-pagina.
Overig
U-Pride

U-pride is het personeelsnetwerk voor alle medewerkers bij de Gemeente Utrecht. Ze richten zich met name op seksuele diversiteit en genderidentiteit. U-Pride’s doel is het bevorderen van een sociaal veilige en stimulerende werkomgeving voor alle medewerkers en lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen in het bijzonder. Wil je meer weten? Bezoek dan de website.