Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

De Emigratie Generatie wint Utrechtse Tolerantieprijs 2019

07-05-2019
Het project ‘De Emigratie Generatie’ is de winnaar van de Tolerantieprijs 2019. De prijs werd op 5 mei uitgereikt door wethouder Linda Voortman op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Het project waarbij migrantenouderen met kinderen in gesprek gaan wint een geldbedrag van € 5.000.

Door het project ‘De Emigratie Generatie’ gaan migrantenouderen met kinderen in gesprek. Het project speelt in op de nieuwsgierigheid van kinderen en de behoefte van migrantenouderen om hun leven te delen. Hun verhaal wordt opgetekend voor en door een volgende generatie. Kinderen leren hierdoor nieuwe vaardigheden en kijken met een open blik. “Het project levert een belangrijke bijdrage voor meer begrip over diverse achtergronden en daarmee een verdiende winnaar van de prijs”, aldus het juryrapport.

Het project ‘U on board’ en de spandoekactie van FC Utrecht en Moskee Sayidina Ibrahim tijdens de Stille tocht van vrijdag 22 maart waren ook genomineerd. Zij ontvingen een oorkonde en een cheque ter waarde van € 500.Nieuwe naam
Naast de winnaar maakte wethouder Linda Voortman ook de nieuwe naam van de Tolerantieprijs bekend. Na 25 jaar werd het tijd voor een nieuwe naam, passend bij deze tijd en aangedragen door inwoners van Utrecht. Na vele reacties op de prijsvraag voor een nieuwe naam werd uiteindelijk de knoop doorgehakt. Vanaf 2020 zal de Utrechtse Diversiteitsprijs worden uitgereikt aan personen en organisaties die zich op een inspirerende en creatieve manier inzetten voor een verdraagzame Utrechtse samenleving.