Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Gezocht: kandidaten

06-02-2020
Ben of ken jij een bedrijf, organisatie of initiatiefgroep die zich op een creatieve en inspirerende manier inzet voor een inclusieve samenleving? Met activiteiten die bruggen slaan op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Voor dit soort (nieuwe) initiatieven looft het gemeentebestuur van Utrecht de Diversiteitsprijs 2020 uit. Voor de winnaar is €5.000 beschikbaar voor projecten en activiteiten die diversiteit en inclusie bevorderen.

De Utrechtse Diversiteitsprijs (voorheen: Tolerantieprijs) wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten.

Linda Voortman (wethouder Diversiteit van de Gemeente Utrecht): “We willen graag dat iedereen in Utrecht zich thuis en welkom voelt. De Diversiteitsprijs levert daar al vijfentwintig jaar een belangrijke bijdrage aan: het zet initiatieven in de schijnwerpers die verdraagzaamheid en respect stimuleren in Utrecht.”

Voordragen kandidaten
In 2019 won het project ‘De Emigratie Generatie’ de prijs, maar wie krijgt deze onderscheiding in 2020? Vanaf nu kan je kandidaten voor de Utrechtse Diversiteitsprijs voordragen tot uiterlijk maandag 16 maart 2020.

Klik hier om kandidaten aan te melden of voor te dragen!Criteria & procedure:
Het project/ de activiteit moet bijdragen aan het bevorderen van diversiteit en inclusie in de gemeente Utrecht. Vul het formulier in met in ieder geval een beschrijving van het project of de activiteit, informatie over de doelstellingen en waarvoor de potentiële prijs zou worden gebruikt.

Een onafhankelijke jury komt bijeen en beoordeelt de aanvragen. De genomineerden worden bekend gemaakt in de tweede helft van maart. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei.

Contact
Vragen? Stuur een mail naar info@art1mn.nl.

De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Utrechtse Diversiteitsprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland, het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken.