Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Queridon Taal & Horeca wint Utrechtse Diversiteitsprijs 2020

05-05-2020
Stichting ‘Queridon taal & horeca’ is de winnaar van de Utrechtse Diversiteitsprijs 2020. Wethouder Linda Voortman belde met de winnaars om ze dit goede nieuws te vertellen. Queridon, de stichting die nieuwe Utrechters een start op de arbeidsmarkt geeft, wint een geldbedrag van €5.000.

Utrechtse Diversiteitsprijs
De Utrechtse Diversiteitsprijs (voorheen: Tolerantieprijs) wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten.

Queridon taal & horeca
Stichting Queridon taal & horeca combineert inburgeren met werkervaringsplekken, stages en excursies. Dit doen zij door het aanbieden van taallessen, praktijklessen en lessen werknemersvaardigheid in combinatie met de mogelijkheid om werkervaring op te doen. In het traject Taal & Werk volgen de deelnemers ook een mbo-opleiding, waarmee ze direct kunnen deelnemen aan de Utrechtse arbeidsmarkt. “Taal is een essentiële en verbindende schakel: optimaliseer je taal, dan optimaliseer je contact en verbinding. Gericht op zelfstandigheid, werk, stages en daarmee actieve deelname aan de samenleving”, aldus de jury.

(tekst gaat door onder de afbeelding)Omdat het Bevrijdingsfestival dit jaar is afgelast, werd de prijs telefonisch uitgereikt door wethouder Linda Voortman: “We willen graag dat iedereen in Utrecht zich thuis en welkom voelt. Queridon zorgt er op een unieke manier voor dat nieuwe Utrechters hun plek in deze stad vinden.”

Genomineerden
IMC Weekendschool Utrecht en stichting Welkom in Utrecht waren ook genomineerd. IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op plekken in Utrecht waar dat het hardst nodig is. Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Dit gebeurt onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur.