Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Samen tegen racisme #ooknu

02-06-2020

Vandaag betuigen wij onze steun. Steun aan iedereen die dondersgoed weet dat racisme en discriminatie niet enkel Amerikaanse problemen zijn. Steun aan iedereen die zich op straat onveilig voelt. Aan iedereen die zich juist nog minder veilig voelt wanneer er politie aanwezig is. Aan iedereen die weet dat dit niet een op zichzelf staande gebeurtenis was, maar een uiting van een systematische onderdrukking. Aan iedereen die weet dat dit probleem al zo lang speelt en zo weinig vooruitgang heeft gezien. Aan iedereen die op dit gebied nare ervaringen heeft. Aan iedereen die deze ervaringen zelf niet heeft, maar wil meehelpen om deze wereld eerlijker en veiliger te maken voor iedereen.

(tekst gaat door onder de afbeelding)De gewelddadige arrestatie van George Floyd, vorige week in Minneapolis, Verenigde Staten, werd op camera vastgelegd. Hij overleed kort na zijn arrestatie vanwege politiegeweld. Dit is op zichzelf al heftig genoeg. Echter is Floyd de zoveelste naam op een lange lijst van zwarte mensen geworden die door buitensporig geweld overleden. En de lijst blijft groeien.

Het zijn beelden die we kunnen vergelijken met beelden die we ook in Nederland hebben gezien. Het kan ons doen denken aan de arrestatie van Jerry Afriyie. Ook hij gaf aan niet te kunnen ademen tijdens een hardhandige arrestatie. En aan de arrestatie en het overlijden van Mitch Henriquez. Ook Henriquez werd tegen de grond gehouden en overleed vanwege de buitensporige druk op zijn nek.

We weten dat racisme en discriminatie voorkomt in Nederland, soms heel zichtbaar, soms subtiel. En we weten dat sommige mensen in de samenleving hier extra lasten van dragen. Deze mensen verdienen alle steun die ze kunnen krijgen. Als Art.1 MN veroordelen we alle vormen van racisme en discriminatie. We helpen waar en hoe we kunnen.

Iedereen die hulp of advies nodig heeft, iedereen die een eigen verhaal wil delen en iedereen die meer wil leren. We helpen je graag.

Jij telt mee, ook nu. #jijteltmee #ooknu #art1mn

030 - 232 86 66 of info@art1mn.nl.