Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

De verhalen van #jijteltmee

18-08-2020
In mei zijn we de campagne #jijteltmee gestart en deze draait nog steeds op volle toeren. De coronacrisis brengt maatregelen met zich mee die veel invloed hebben op ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om te benadrukken dat iedereen zich gehoord en vertegenwoordigd moeten voelen. Dit is altijd het geval, ook in onzekere tijden zoals nu. Daarom vragen wij in deze campagne extra aandacht voor solidariteit en inclusiviteit. 

Wij willen mensen een hart onder de riem steken door een platform te bieden om ervaringen van andere mensen te lezen en om jouw eigen ervaringen te delen. Dit kan op allerlei manieren: door middel van verhalen, muziek, kunst en nog veel meer. Dit doen we online, zodat het voor iedereen bereikbaar is. We zitten nu midden in de campagne, maar veel mensen hebben al inspirerende verhalen en inzichten met ons gedeeld. Hier is een klein overzicht van wat we tot nu toe voorbij hebben zien komen. 

(tekst gaat verder na de afbeelding)We zijn met veel verschillende mensen in gesprek gegaan. Van beleidsmedewerkers bij de gemeente, tot schrijvers, activisten en mensen uit ons eigen team. Daarnaast hebben we ook prachtige muzikale optredens gezien van verschillende muzikanten. Zij hebben allemaal hun ervaringen gedeeld met de coronacrisis en de anderhalve-meter-samenleving. 

Zo speelde artiest Amara Diabate een lied over ‘samen leven’ en daarover vertelde hij: “Het belangrijkste voor ‘samen leven’, is dat we rekening houden met elkaar en elkaar ook helpen.” 

“Blijf altijd communiceren, blijf altijd melden, spreek je uit.” vertelde Fati Benkaddour, trainer bij Art.1 MN, in een gesprek over discriminatie en uitsluiting tijdens de coronacrisis, “Ik denk dat mensen vooral moeten weten dat de lockdown niet betekent dan mensen zijn verdwenen, dat hulp is verdwenen. Er is altijd hulp.” 

Artiest Najib Cherradi deelde zijn inzicht over saamhorigheid: “Ik kan niet gewoon individueel zijn in deze wereld. Onze conditie hier is om samen te zijn – om ook respect voor anderen te hebben” 

“Het moet niet zo veel moeite kosten om op de bel te drukken en zeggen ‘Ik kom even kijken hoe het met jou gaat.’ (...) Daardoor voelen mensen dat ze gezien worden, dat er aan hen wordt gedacht. Dat ze niet alleen zijn.” gaf trainer en schrijver Babah Tarawally als tip. 

(tekst gaat verder na de afbeelding)We zijn nu druk bezig met de rest van de campagne, waarbij meer mensen zullen worden geïnterviewd en meer optredens zullen volgen. Daarnaast zullen de komende weken jongeren aan het woord komen en zullen zij hun inzichten over saamhorigheid en inclusiviteit delen. 

We roepen nog steeds iedereen op om hun ervaringen met ons te delen en met ons mee te denken hoe we, in de huidige situatie, het beste een respectvolle samenleving kunnen vormgeven. Dit kan door op social media de hashtag #jijteltmee en de bovenstaande banner te delen. Daarnaast hebben we #jijteltmee-T-shirts ontworpen om de boodschap verder te verspreiden (zie onderstaande foto). 

Voor meer informatie over de campagne #jijteltmee en interviews of Q&A’s kun je contact opnemen via info@art1mn.nl of 030 – 232 86 66.

Like ons ook op Facebook en Instagram