Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Lancering kaartenactie #jijteltmee

18-11-2020
In november en december organiseert Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) een kaartenactie. Gedurende deze maanden zullen de medewerkers van Art.1 MN kaarten schrijven aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De wintermaanden worden door veel mensen als moeilijke periode ervaren en de coronamaatregelen doen hier een schepje bovenop. Daardoor kan eenzaamheid op de loer liggen. Om die reden is het extra belangrijk om juist nu naasten, vrienden, familie of zelfs vage bekenden een hart onder de riem te steken. Vanaf vandaag kan je jezelf of een ander persoon opgeven voor de #jijteltmee kaartenactie en dan zullen wij persoonlijk een kaartje opsturen!

Het coronavirus en de ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, hebben gezorgd voor een sterker bewustzijn van eenzaamheid in de samenleving. In maart sprak koning Willem-Alexander in zijn toespraak over het ‘eenzaamheidsvirus’ en benadrukte het belang om komende tijd extra op elkaar te letten. De wintermaanden zijn normaliter een moment dat mensen samenkomen en verschillende feestdagen vieren. Deze activiteiten kunnen dit jaar niet in hun gebruikelijke vorm doorgaan en daarom moeten we samen op zoek naar nieuwe manieren en oplossingen om anderen toch steun en warmte te bieden. Het ontvangen van een kaartje met een lieve boodschap kan hier een belangrijke rol in spelen. 

(tekst gaat verder na de afbeelding)


Eenzaamheid komt in alle soorten en maten voor. In alle leeftijdsgroepen, overal in de wereld en op elk moment kunnen mensen hiermee te maken hebben. In de kern houdt eenzaamheid in dat je je minder verbonden voelt met mensen dan je zou willen. De anderhalvemetersamenleving leidt ertoe dat mensen elkaar minder vaak ontmoeten en minder contact met elkaar hebben. Dit contact is bij uitstek belangrijk voor het gevoel van verbondenheid. 

#jijteltmee campagne
Naar aanleiding van de coronamaatregelen zijn we in maart de #jijteltmee campagne gestart. De kaartenactie is onderdeel van deze campagne. Het doel is om aandacht te vragen voor solidariteit en inclusiviteit in onzekere tijden zoals nu. Wanneer het moeilijker is om direct contact te hebben met elkaar, is het van belang om manieren te vinden om iedereen toch betrokken, verbonden en gehoord te laten voelen. 

In de afgelopen maanden zijn we in gesprek gegaan met veel verschillende soorten mensen: van jongeren tot artiesten, activisten, dichters en hulpverleners. Zij hebben hun ervaringen en inspirerende verhalen gedeeld over het belang van saamhorigheid. Dit kan op allerlei manieren: door middel van verhalen, muziek, kunst en nog veel meer. In november en december willen we nog een tandje bijzetten door de #jijteltmee kaartenactie. In heel de provincie Utrecht kunnen mensen een persoonlijk kaartje van ons op hun deurmat zien verschijnen!

Wat kan jij doen?
De kaartenactie duurt van 19 november t/m 31 december 2020. In deze periode kan je jezelf opgeven om een kaartje te ontvangen. Je kan ook iemand anders opgeven: een familielid, goede vriend, jouw werk, een organisatie die je bewondert, een vage bekende. De keuze is aan jou!

Je kan iemand opgeven door een berichtje naar ons te sturen. Je kan ons mailen via info@art1mn.nl of bellen naar 030 – 232 86 66.

Vermeld in jouw bericht:
  • De naam van de ontvanger
  • Het adres van de ontvanger
  • De postcode van de ontvanger
Alle gegevens worden verwijderd wanneer de kaartenactie is afgelopen.


Jij telt mee, ook nu. #jijteltmee #ooknu #art1mn

Like ons ook op Facebook en Instagram