Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Meer dan 1.000 verstuurde kaarten voor de #jijteltmee kaartenactie

14-01-2021

De campagne #jijteltmee loopt al gedurende de gehele periode van de coronacrisis. Het is van belang om in deze tijd naar elkaar om te kijken en in te zien dat ieders gevoel er toe doet, ook nu. De feestdagen waren voor veel mensen specifiek een lastige tijd. Daarom lieten we kaarten ontwerpen en drukken om de meest kwetsbaren, de mensen die tijdens de feestdagen mogelijk alleen moesten zijn, een hart onder de riem te steken. In november deden we een oproep om jezelf of een ander op te geven. Dit werd een succes!

In november en december zijn er meer dan 1.000 kaarten verstuurd. Mensen hebben zich opgegeven om een persoonlijk kaartje te ontvangen van een medewerker van Art.1 MN, maar daar bleef het niet bij. Zo werden er kaarten uitgedeeld bij o.a. stichting ASHA, BuurtMaaltijden Overvecht, zorgcentrum Rosendael en stichting de Tussenvoorziening. Ook waren er kaarten voor het personeel van enkele ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de provincie. In samenwerking met COC Midden-Nederland konden er daarnaast kaarten worden bezorgd bij sommigen van hun leden.


De tekst loopt door onder de afbeelding.


Collega Mustapha bezorgt de kaarten bij zorgcentrum Rosendael

Eenzaamheid
De anderhalvemetersamenleving leidt ertoe dat mensen elkaar minder vaak ontmoeten en minder contact met elkaar hebben. Dit contact is bij uitstek belangrijk voor het gevoel van verbondenheid. Het is mogelijk dat aan het einde van het jaar het moeilijker was om met minder mensen te zijn dan gebruikelijk, of zelfs alleen. Wanneer het moeilijker is om direct contact te hebben met elkaar, is het van belang om manieren te vinden om iedereen toch betrokken, verbonden en gehoord te laten voelen. We hopen dat deze kaartenactie daaraan heeft bijgedragen. 


Directeur Bernice en Laura, voorzitter COC Midden-Nederland


Collega Mustapha bezorgt de kaarten bij BuurtMaaltijden Overvecht