Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Landelijke week tegen racisme 15 t/m 21 maart

09-03-2021

In de week van 15 t/m 21 maart vindt de nationale Week tegen Racisme plaats in aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Tijdens deze week zullen er verschillende online evenementen georganiseerd worden die door iedereen gratis bij te wonen zijn! Art.1 MN organiseert als onderdeel van het landelijke programma de volgende evenementen:

KLEURLES door Live Your Story
Donderdag 18 maart 17:00-18:00 uur
Zondag 21 maart 13:00-14:00 uur
Online via Zoom
Gratis, maar meld je even aan via deze link!

Kleurles is een voorstelling door Live Your Story. Hier alvast een kleine teaser: Racisme gebeurt soms onbewust en onbedoeld. Het gaat niet om de intentie van de zender, maar om het effect op de ontvanger waar we rekening mee dienen te houden. Het is ons doel om dat leidend te maken. Inleven, verbinden en soms gewoon even je mond houden en kijken en luisteren. En dan daarna in gesprek gaan.

ALLEDAAGS RACISME: Wat kan jij doen?
Vrijdag 19 maart 19:30-21:00 uur
Online via Zoom
Gratis, maar meld je even aan via deze link!

Tijdens dit online panelgesprek zal Mustapha Bah (Art.1 MN) in gesprek gaan met Amy Cheung (Asian Raisins), Laura Coello (Inclusive Works), Leroy Lucas (Keti Koti Utrecht) en Colored Qollective over alledaags racisme en wat we daar samen, maar ook als individuen aan kunnen doen. Vragen vanuit het publiek zijn tijdens dit gesprek meer dan welkom!

Meld je hier gratis aan voor de online evenementen van Art.1 Midden Nederland!

Deze evenementen zijn onderdeel van het landelijke programma van de Week tegen Racisme! Voor meer informatie over de andere evenementen, met o.a. een lezing van Gloria Wekker en de documentaire ‘Coded Bias’, klik hier!