Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Stichting Asha wint Utrechtse Diversiteitsprijs 2021

05-05-2021
Stichting Asha is de winnaar van de Utrechtse Diversiteitsprijs 2021. Wethouder Linda Voortman belde met de winnaars om ze dit goede nieuws te vertellen. Stichting Asha levert een belangrijke bijdrage aan de integratie, emancipatie en participatie van mensen van allerlei afkomsten in de Utrechtse samenleving.

Utrechtse Diversiteitsprijs
De Utrechtse Diversiteitsprijs (voorheen: Tolerantieprijs) wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten.

Stichting Asha
Stichting Asha is een vrijwilligersorganisatie van Surinaamse Hindoestanen in de gemeente Utrecht. De organisatie is in 1976 opgericht en wil met haar activiteiten een positieve bijdrage leveren aan het gemeentelijke integratie- en participatiebeleid. Het gaat niet alleen over Surinaamse Hindoestanen, alle doelgroepen worden bediend. Door middel van ontmoetings- en netwerkactiviteiten, maar ook begeleiding van stagiairs die maatschappelijk werk willen doen. In de afgelopen 40 jaar heeft stichting Asha bewezen een organisatie te zijn die diversiteit hoog in het vaandel heeft.

“Stichting Asha slaat bruggen naar andere groepen Utrechters en heeft zichtbaar bijgedragen aan emancipatie van de eigen doelgroep en de bevordering van leefbaarheid in de pluriforme stad. De stichting probeert met verschillende projecten onder andere ook stagediscriminatie en kansenongelijkheid in het onderwijs te verminderen”, aldus de jury.

Omdat het Bevrijdingsfestival dit jaar is afgelast, hoorden de winnaars in een telefoongesprek van wethouder Linda Voortman dat zij de Diversiteitsprijs hadden gewonnen. “De Diversiteitsprijs is een kroon op het werk van Stichting Asha die zich al 40 jaar inzet voor de integratie in Utrecht”, zegt de wethouder. “We willen als stad graag dat iedereen zich hier thuis en welkom voelt. Stichting Asha draagt daar al vele jaren zijn steentje aan bij.”

De tekst gaat door onder de afbeelding.Genomineerden
BAPAHO Taalwandeling en stichting Big Brothers Big Sisters Utrecht waren ook genomineerd. BAPAHO biedt de mogelijkheid voor een wandeling voor Nederlandstalige en anderstalige Utrechters, om Utrecht te ontdekken, te praten over cultuur, elkaar te leren kennen én te oefenen met de Nederlandse taal. Big Brothers Big Sisters Utrecht zet zich in voor kwetsbare kinderen van 6 tot 18 jaar die wonen in gezinnen die rondkomen van een minimuminkomen.