Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

PinkPanel 2021: onderzoek naar de discriminatie-ervaringen en veiligheidsgevoelens van LHBTIQ+ personen

20-10-2021
Al jarenlang doet Art.1 Midden Nederland onderzoek naar de discriminatie-ervaringen en veiligheidsgevoelens van LHBTIQ+ personen. De enquête PinkPanel voeren we jaarlijks uit in opdracht van de Gemeente Utrecht. Met de resultaten wordt er een inzicht geboden dat uit de meldingsaantallen nog ontbreekt. Behalve dat LHBTIQ+ personen discriminatie regelamtig niet melden, doet een groot deel van de community aanpassingen aan het eigen gedrag of uiterlijk om de eigen veiligheid beter te waarborgen. Terwijl iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn.

Je kunt PinkPanel 2021 NU invullen!

In PinkPanel krijg je vragen over hoe veilig je je voelt en welke ervaringen je hebt gehad o.a. in je eigen buurt, tijdens het werk of het studeren, in de zorg, bij overheidsinstanties en tijdens het sporten. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter. Het geeft ons en onze partners een beter beeld van wat er speelt binnen de community. De enquête is anoniem.

De resultaten worden besproken met partners zoals de Gemeente Utrecht, COC Midden-Nederland en in platforms zoals de Adviescommissie LHBTIQ+ en het regionaal veiligheidsoverleg. Bekijk hier de resultaten van Pink Panel 2020/2021, die eerder dit jaar werden gepubliceerd.

Heb je een discriminatie-ervaring die je wilt melden? Of had je een onveilig gevoel? Of heb je gezien dat iemand anders iets overkwam? Melden kan altijd via We Blijven Onszelf.