Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Wie verdient er volgens jou een kaartje?

26-11-2021
Het ziet ernaar uit dat ook in december 2021 coronamaatregelen een grote rol zullen spelen in hoe we ons jaar afsluiten. De wintermaanden worden door veel mensen als moeilijke periode ervaren en de coronamaatregelen doen hier een schepje bovenop. Daardoor kan eenzaamheid op de loer liggen. Om die reden is het extra belangrijk om juist nu naasten, vrienden, familie of zelfs vage bekenden een hart onder de riem te steken. Dit jaar organiseren we daarom opnieuw een kaartenactie. Medewerkers van Art.1 MN schrijven kaarten aan mensen die een steuntje in de rug verdienen. In 2020 was de actie zo'n succes, dat er uiteindelijk meer dan 1.000 mensen een kaartje ontvingen. Jij kan vanaf vandaag weer mensen opgeven!

De wintermaanden zijn normaliter een moment dat mensen samenkomen en verschillende feestdagen vieren. Deze activiteiten kunnen dit jaar niet in hun gebruikelijke vorm doorgaan en daarom moeten we samen op zoek naar nieuwe manieren en oplossingen om anderen toch steun en warmte te bieden. Het ontvangen van een kaartje met een lieve boodschap kan hier een belangrijke rol in spelen. 

Eenzaamheid komt in alle soorten en maten voor. In alle leeftijdsgroepen, overal in de wereld en op elk moment kunnen mensen hiermee te maken hebben. In de kern houdt eenzaamheid in dat je je minder verbonden voelt met mensen dan je zou willen. De anderhalvemetersamenleving leidt ertoe dat mensen elkaar minder vaak ontmoeten en minder contact met elkaar hebben. Dit contact is bij uitstek belangrijk voor het gevoel van verbondenheid.

Wat kan jij doen?
De kaartenactie duurt tot en met 31 december 2021. In deze periode kan je jezelf opgeven om een kaartje te ontvangen. Je kan ook iemand anders opgeven: een familielid, goede vriend, jouw werk, een organisatie die je bewondert, een vage bekende. De keuze is aan jou!

Je kan iemand opgeven door een berichtje naar ons te sturen. Je kan ons mailen via info@art1mn.nl of bellen naar 030 – 232 86 66.

Vermeld in jouw bericht:
  • De naam van de ontvanger
  • Het adres van de ontvanger
  • De postcode van de ontvanger
Alle gegevens worden verwijderd wanneer de kaartenactie is afgelopen.