Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Gezocht: kandidaten Diversiteitsprijs 2022!

25-03-2022
Gezocht: kandidaten voor de Utrechtse Diversiteitsprijs 2022! Ben of ken jij een bedrijf, organisatie of initiatiefgroep die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een inclusieve samenleving? Met activiteiten die bruggen slaan op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Voor dit soort (nieuwe) initiatieven stelt het gemeentebestuur van Utrecht een geldbedrag beschikbaar voor projecten en activiteiten die diversiteit en inclusie bevorderen. 

Klik hier om je organisatie aan te melden voor de Utrechtse Diversiteitsprijs 2022!

De Utrechtse Diversiteitsprijs wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’. 

Voordragen kandidaten
In 2021 won Stichting Asha de prijs, maar wie of welke organisatie krijgt deze onderscheiding in 2022? Vanaf nu kunt u kandidaten voor de Utrechtse Diversiteitsprijs voordragen tot uiterlijk donderdag 7 april 2022 17.00 uur. 

Criteria & procedure: 
  • Het project/ de activiteit moet bijdragen aan het bevorderen van diversiteit en inclusie in de gemeente Utrecht 
  • Beschrijf het project/de activiteit (maximaal 2 A4) en geef hierbij in ieder geval informatie over doelstellingen van het project en waarvoor de potentiële prijs gebruikt zou worden. 
  • Geef deze informatie vóór 7 april a.s. hier door 
  • Een onafhankelijke jury komt bijeen en beoordeelt de aanvragen.  
  • De genomineerden bekend gemaakt halverwege april.  
  • De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei.
Contact
Vragen? Stuur een mail naar Aysa via a.dacosta@art1mn.nl. 

De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Utrechtse Diversiteitsprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland, het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken.