Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

#WeBlijvenOnszelf; meldpunt voor LHBTIQ+ gerelateerde incidenten

17-05-2022

#WeBlijvenOnszelf is een meldplatform specifiek voor LHBTIQ+* personen. Met dit platform bieden COC Midden Nederland en Art.1 Midden Nederland, in samenwerking met de Gemeente Utrecht, een laagdrempelig platform om incidenten te melden. Vandaag, op IDAHOT 2022, presenteren wij een eerste rapport over het plaftorm en de soorten meldingen die via dit platform binnenkomen.

Klik hier om direct naar het rapport te gaan! 

Klik hier om #WeBlijvenOnszelf te bezoeken!

Iedereen die zich identificeert als LHBTIQ+ kan LHBTIQ+-gerelateerde incidenten melden via het platform. Denk aan ongelijke, ongepaste, of ongewenste behandeling, uitgescholden worden op straat, toegang geweigerd bij voorzieningen, verbale en/of fysieke confrontaties.

De website biedt een makkelijke en snelle chatbox-functie om te melden, herkenbare LHBTIQ+-specifieke avatars en overzichtelijke informatie over het nut van melden en wat er met een melding gebeurt. Via de platform en downloadbare app maken we het mensen gemakkelijker om hun ervaringen te met ons te delen.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)#WeBlijvenOnszelf was initieel bedoeld als een vervanging van het verouderde Gay Alert, een meldlijn van de Gemeente Utrecht. Daarop kwamen slechts nog sporadisch meldingen binnen. Ondanks de lockdowns wegens COVID-19 kwamen er meer dan dertig meldingen in de eerste anderhalf jaar. Nu mensen zich weer meer bewegen in de publieke ruimte zal #WeBlijvenOnszelf laten dat er zeker nog behoefte is aan een doelgroepspecifiek meldplatform!

Lees het rapport nu! 

Meer weten over de stand van zaken van LHBTIQ+ beleid in de regio Midden Nederland? Lees dan de Regenboog Monitor 2021 van COC Midden-Nederland over de veranderingen in de gemeentes in Provincie Utrecht van 2018-2021. 

*LHBTIQ+ staat voor: Lesbische, Homoseksuele en Biseksuele personen, Transgender personen, Intersekse personen, Quuer personen en allen die onder de paraplu van seksuele, gender- of seksediversiteit vallen.