Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Stichting Colored Qollective wint de Utrechtse Diversiteitsprijs 2022

05-05-2022

Al een aantal jaren faciliteert Art.1 MN voor de Gemeente Utrecht de uitreiking van de Diversiteitsprijs. Op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk op 5 mei is de winnaar bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd: Stichting Colored Qollective!

Stichting Colored Qollective is een relatief jong platform, opgericht voor en door lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, queer, intersekse- en aseksuele personen (ook wel afgekort met LHBTQIA+) van kleur in Utrecht. Onze primaire doelstelling is het bieden van een veilige plek voor en door LHBTQIA+ personen van kleur in Utrecht. Dit uit zich onder andere in de vorm van 'safe(r) space' groepsbijeenkomsten, waar-in er een fysieke/online ruimte wordt gecreëerd om gedeelde ervaringen bespreekbaar te maken en daarbij elkaar te empoweren. Daarnaast biedt Colored Qollective ook gespecialiseerde psychoso-ciale ondersteuning aan LHBTQIA+ personen van kleur en ondersteunt hen in het vinden van de juiste trajecten en doorverwijzingen.

Tot slot is Colored Qollective ook actief in het publieke en maatschappelijke domein. Zo deelt zij haar expertise en kennis, door o.a. het verzorgen van workshops en voorlichtingen aan professionals en studenten, deel te nemen aan panels, congressen en debatten, meedenken over gemeentelijk LHBTQI+ beleid en grootschalige evenementen organiseren (zoals het jaarlijks Colored Qollective congres) op het gebied van diversiteit, inclusie en intersectionaliteit.

Website: www.coloredqollective.org

(tekst gaat door onder de afbeelding)De Utrechtse Diversiteitsprijs is een prijs voor bedrijven, organisaties en initiatiefgroepen die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een inclusieve samenleving. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten die bruggen slaan op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Voor de winnaar is 5.000 euro beschikbaar voor projecten en activiteiten die diversiteit en inclusie bevorderen.

Een onafhankelijke jury had de moeilijke taak om alle inzendingen te bekijken en te beslissen wie er genomineerd wordt voor deze mooie prijs en wie de prijs wint. De jury vond het hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven er in Utrecht zijn om inclusie te bevorderen en hoeveel mensen, vaak op vrijwillige basis, zich hier dagelijks voor inzetten. De jury waardeerde deze inzet enorm en wilde laten weten dat alle initiatieven die zich hadden aangemeld enorm op prijs worden gesteld.

De jury bestond dit jaar uit:
Iris Buizer, Nationale Jeugdraad
Rahma el Hannoufi, Team Inclusive
Jaleesa Latupeirissa, Diversiteitsland
Liesbeth Maas, politie
Mohamed Sini, oud-senator

Uiteindelijk heeft deze jury besloten dat drie organisaties genomineerd worden voor de Diversiteitsprijs 2022. Naast winnaar Colored Qollective waren dat De Voorkamer en ZIMIHC Theater.