Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Diversiteitsweek 2023 | De Grondwet is Jarig

16-09-2023
Tijdens de Diversiteitsweek 2023, van 4 t/m 11 oktober vieren we de 175e verjaardag van de grondwet met tal van activiteiten. Het programma is net zo divers als de inwoners van Amersfoort zelf: Sluit aan bij een van de Dialoogavonden, kom langs bij de exposities bij Scholen in de Kunst, Bibliotheek en Kringloop, loop mee met de Route van Verzoening of geniet van unieke theatervoorstellingen op locatie of in de Flint.

Het jaar 2023 is een jubileumjaar voor de Nederlandse grondwet. Dan is het 175 jaar geleden dat de door Johan Rudolph Thorbecke voorgestelde wijzigingen aan de al bestaande grondwet zijn ingevoerd. Het vormt het fundament voor de democratische rechten en vrijheden die we vandaag de dag koesteren, de basis die iedereen gelijke rechten geeft.
In de praktijk gaat dat soms anders; mensen voelen zich buitengesloten of anders behandeld. Daarom is de Diversiteitsweek zo belangrijk. We laten zien dat iedereen anders is, maar dat we er in Amersfoort allemaal bij horen. We praten over onze verschillen, maar ook over hoe we samen kunnen leven. We kijken naar wat ons uniek maakt, maar ook naar wat ons samenbrengt.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op https://diversiteitsweek.nl