Expositie: Keten in de Kunst – Kinderkunst in verbinding

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, ,

Tags:

Expositie ‘Keten in de Kunst’ | Scholen in de Kunst Amersfoort
Kinderkunst in verbinding | AmersfoortOntketent

Zeventien kindergroepen van de Scholen in de Kunst zijn ieder op hun eigen manier met het thema ‘ketting’ aan de slag gegaan. Ketting als symbool voor verbinden en vastleggen. In deze tentoonstelling komen verleden en heden voelbaar samen.

Herdenken, herinneren en erkennen afschaffing slavernij tastbaar gemaakt

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. In Suriname, de Caribische eilanden, Nederland en ook in de stad Amersfoort. Daarom besteden Scholen in de Kunst dit hele jaar extra aandacht aan herdenken, herinneren en erkennen.

Voor de tentoonstelling Keten in de Kunst heb je (bijna) al je zintuigen nodig. Je ziet en voelt zachte weefwerkjes in een keten van verbinding. Wollig gevilte kettingen met bedeltjes eraan en de gladde directheid van ijzeren gesoldeerde kettingen. Wat houdt de figuurtjes in deze kettingen geketend, wat maakt ze vrij? Laat je verrassen een film over een slaveneigenaar, die een ketting steelt bij een juwelier. Dompel je onder in de persoonlijke teken- en schilderwerken van jongeren die uitbeelden wanneer ze zich vrij of juist geketend voelen.

Loop door de tentoonstelling en bekijk VOC schepen in contrast met een ontketende vloot vliegende schepen met Afrikaanse batikzeilen, tussen scholen zilverachtige vissen. Bewonder het eindresultaat van jonge kunstenaars, die zo dapper zijn geweest om in het verleden te duiken en die te vertalen naar het nu. Laat je raken door deze indrukwekkende tentoonstelling.

Opening expositie woensdag 6 maart

Keten in de Kunst wordt op woensdag 6 maart om 16.00 uur op een verrassende wijze geopend. De opening vindt plaats op het Kunstplein, vierde verdieping in het Eemhuis. Iedereen is van harte welkom!

Datum 6 maart t/m 3 april 2024
Plaats Eemhuis 4e verdieping, Eemplein 75,, Amersfoort
Open ma t/m vr, 9 – 21 uur, za 10 – 15 uur
Toegang gratis