Werkconferentie
De Melder Centraal

15 jaar werken aan gelijke behandeling
in de provincie Utrecht

15 jaar geleden werd antidiscriminatie-voorziening Art.1 Midden Nederland opgericht om inwoners, gemeenten en organisaties in de provincie Utrecht te ondersteunen conform de wet Gemeentelijke Antidiscriminatie-voorzieningen (wga) met informatievoorziening en registratie van meldingen van ervaren uitsluiting. 

 Samenwerken aan een maatschappij waarin iedereen – ongeacht ras, herkomst, geloof, geslacht, beperking, leeftijd, gender of politieke oriëntatie – gelijk en met respect wordt behandeld, staat nog immer onverminderd centraal. Een daadkrachtige bestrijding van discriminatie, racisme en uitsluiting is anno 2024 noodzakelijker dan ooit.

Werkconferentie De Melder Centraal

19 maart 2024 – Paushuize Utrecht

Tijdens de werkconferentie ‘De Melder Centraal’ op 19 maart 2024 keken we samen met u terug op 15 jaar werken aan gelijke behandeling in de provincie Utrecht en stellen we de ervaringen van inwoners van de provincie Utrecht centraal. We vierden de successen, vertaalden samen met u de ervaringen van melders in een drietal interactieve pitch workshops naar concrete actie en lanceerden we onze nieuwe antidiscriminatiecampagne ‘De Melder Centraal!’