ON THE ROAD

Samen voor gelijke behandeling in de provincie Utrecht

Vanaf maart tot eind november trekt het On The Road team van Art.1 Midden Nederland er op uit. Samen met beleidsmedewerkers en bestuurders uit de gemeente gaan we tijdens marktdagen met inwoners in gesprek. Over discriminatie, over uitsluiting en wat we daar samen aan kunnen doen.

LET OP!

Er kunnen geen nieuwe ‘On the Road’ sessies meer worden aangevraagd voor 2024. Dit jaar zijn alle dagen al in gepland.

On The Road: in gesprek over discriminatie & uitsluiting

De ‘On the Road’ tour is bedoeld om inzicht te krijgen in wat er speelt in uw gemeente en met inwoners in gesprek te gaan over discriminatie en uitsluiting. We doen dat op een laagdrempelige manier door tijdens marktdagen of evenementen met een kraampje en informatiemateriaal aanwezig te zijn en actief het gesprek aan te gaan met voorbijgangers.

Bij voorkeur worden we daarbij vergezeld door de Wethouder verantwoordelijk voor de Inclusie & Diversiteit agenda en beleidsambtenaren Sociaal Domein. De aanwezigheid van een gemeentelijk vertegenwoordiging geeft de gemeente niet alleen informatie uit de eerste hand, maar laat de inwoner ook zien dat de gemeente bestrijding van discriminatie en uitsluiting serieus neemt.

On The Road in uw gemeente

Wees zichtbaar. Kies een goed bezochte publiek toegankelijke locatie of activiteit. De wekelijkse markt, sport- of culturele evenementen zijn goede gelegenheden om op aan te sluiten.

Wilt u een On The Road tour binnen uw gemeente organiseren, start dan tijdig met de voorbereiding. Volg de volgende stappen:

 1. Kies een maand waarin u de ‘On the Road’ wilt houden, geef aan welke weekdag uw voorkeur heeft. Geef vervolgens aan of de activiteit buiten, in combinatie met een marktdag of culturele of sport activiteit is. ‘On the Road’ kan ook binnen, bijvoorbeeld in Bibliotheek of Buurthuis worden georganiseerd.
 2. Wordt de activiteit buiten georganiseerd, stem dit dan vooraf af met de marktmeester of andere betrokken organisatoren.
 3. Vul het aanvraag formulier ‘Deelname On The Route tour in. Op basis hiervan zorgen wij voor nadere afstemming en organisatie met uw contactambtenaar.
 4. Reserveer tijd in de agenda’s van de deelnemende ambtenaren / bestuurders en informeer hen over de doelstellingen van de tour.
 5. Start op tijd (minimaal 4 weken voor de tour) met de communicatie naar de inwoners en netwerkpartners.
 • Een marktkraam op een goed zichtbare plaats tijdens een van de marktdagen in uw gemeente. Geef de contactgegevens van de marktmeester door aan onze officemanager. Wij zorgen voor verdere afstemming met de marktmeester.
 • Foldermaterialen discriminatie & uitsluiting, worden verzorgd door Art1.MN | Discriminatie Provincie Utrecht
 • Roll-up banners Meld Discriminatie, worden verzorgd door Art1.MN | Discriminatie Provincie Utrecht
 • Vraag ook uw medewerkers Sociaal Domein om aanwezig te zijn bij de ‘On the Road’.

Besteed in de weken voorafgaand aan de tour aandacht aan de On the Road activiteit in uw gemeente. U kunt dit doen door

 • Te posten op uw social media kanalen (Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter). Gebruik daarbij de hashtags #melddiscriminatie #voorkomuitsluiting #Art1MN #OnTheRoad #Plaatsnaam #LocatieNaam
 • Aankondiging en toelichting op uw website
 • Aankondiging en toelichting in uw algemenen nieuwsbrief of nieuwsbrief Sociaal Domein

Om het voor u makkelijk te maken hebben we een communicatiekit samengesteld met voorbeeldteksten, visuals voor de socials.

Download de communicatiekit

De kit bestaat uit:

 • Logo’s / Beeldmerken
 • Sjablonen en voorbeeldposts voor social media (Facebook / Instagram / LinkedIn / Twitter)
 • Tekstvoorbeelden voor posts, nieuwsbrief en website
 • Geadviseerde #