discriminatie.nl – landelijke naamsvoering voor alle Anti Discriminatie Voorzieningen

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

,

Tags:

Art.1 Midden Nederland wordt ProvincieUtrecht.Discriminatie.nl 

 Vanaf 1 januari opereren alle regionale anti discriminatie bureau’s onder de naam discriminatie.nl. Dit centrale ingangspunt maakt melden van discriminatie voor de inwoner een stuk toegankelijker en eenvoudiger. Ongeacht je woonplaats, melden van discriminatie en uitsluiting doe je zo meteen via discriminatie.nl. De eenduidige naamvoering, gezamenlijke campagnes en de inrichting van een landelijk informatie- en meldpunt voor discriminatie en uitsluiting maakt verdere professionalisering en verhoging van de slag- en daadkracht mogelijk. 

ProvincieUtrecht.discriminatie.nl

Binnen Discriminatie.nl zorgen de regionale bureau’s zorgen als vanouds voor de afwikkeling van de meldingen en ondersteuning van inwoners, lokale overheden en maatschappelijke partners. Art.1 Midden Nederland, het anti discriminatiebureau voor de provincie Utrecht is bereikbaar via ProvincieUtrecht.discriminatie.nl. 

 Achter de schermen wordt door de landelijke vereniging en regionale bureau’s hard gewerkt aan de transitie naar discriminatie.nl. Een operatie die meer tijd en afstemming vraagt dan was ingeschat. In opdracht van het Ministerie en de landelijke Vereniging Discriminatie.nl wordt op dit moment de laatst hand gelegd aan huisstijl, introductie campagnes en nieuwe website. Naar verwachting worden de stijlhandboeken en bijbehorend instrumentarium binnenkort vrijgegeven en kunnen de regionale bureau’s een start maken met de rebranding en integratie van hun dienstverlening onder discriminatie. 

Lancering provincieutrecht.discriminatie.nl

De nieuwe website van Art.1 Midden Nederland zal verwachting in de loop van januari 2024 live gaan.  Vanaf dat moment zullen onze activiteiten niet alleen zichtbaar zijn via https://art1mn.nl maar ook via óókhttps://ProvincieUtrecht.Discriminatie.nl (De url provincieutrecht.discriminatie.nl is op dit moment nog niet actief.). De medewerkers van Art.1 Midden Nederland zullen zodra de transitie is afgerond óók bereikbaar zijn via hun @discriminatie.nl adres. 

Voor meer informatie over de transitie naar discriminatie.nl kunt u contact opnemen met Paul van Heel, projectleider transitie, (telefoon 0630388235, paul@sdghub.nl)