Noodzaak van intergenerationele dialoog centraal in debat

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, ,

Tags:

Videoregistratie Black Achievement Month – Debatcafe ‘Leiderschap kent geen Komma’

In het recente debatcafé ‘Leiderschap kent geen komma’, gehouden tijdens de Black Achievement Month, stond de noodzaak van intergenerationele dialoog centraal. De sprekers belichtten het belang van zelfbewustzijn en het cultiveren van deze eigenschap over generaties. Dit debat biedt inzichten in hoe we de jongere generatie kunnen onderwijzen en inspireren, en helpt om ervaringen en lessen door te geven die cruciaal zijn voor toekomstige generaties.

Met onder meer: Arthur Kibbelaar, Community Elder; Yvel Blokland van documentaire ‘de Blauwe familie’, adviseur-verkenner; Mpanzu Bamenga, advocaat, mensenrechtenmens 2021; Silvana Simmons, Tweede Kamer der Staten Generaal, oud partijleider Bij1 en John Leerdam, kwartiermaker Slavernijmuseum, artistiek directeur Black Achievement Month.  Gespreksleiding & Moderatie is in handen van Cemil Yilmaz, Izi Solutions.OTION, Master of Sceneries verzorgt de muzikale verbinding.

De video van het debat biedt een blik op de uitdagingen binnen de zwarte gemeenschap en de vastberadenheid om deze uitdagingen aan te gaan door middel van solidariteit, onderwijs, en culturele expressie. Voor iedereen die geïnteresseerd is in deze thema’s, biedt deze registratie waardevolle inzichten.

Kern van inclusief leiderschap

Het debat ging ook in op de behoefte aan meer zichtbaarheid en transparantie binnen de gemeenschap. Sprekers bespraken het concept van duurzaam leiderschap, waarbij leiders niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving verantwoordelijkheid nemen. Dit aspect wordt verder uitgediept met voorbeelden zoals ‘Includers – the Inclusion Leaders Network’, een initiatief gericht op het verenigen van diverse groepen in de strijd tegen discriminatie en onrecht. De invloed van de coronapandemie en gebeurtenissen zoals de moord op George Floyd kwamen ook aan bod, waarbij de nadruk lag op de rol van leiderschap en gemeenschapsactie in tijden van crisis en verdeeldheid.

Een ander belangrijk onderdeel van de discussie was de rol van kunst en cultuur in het bevorderen van dialoog en het verwerken van collectieve trauma’s. De kracht van kunst om complexe en gevoelige thema’s te bespreken en gemeenschappen samen te brengen werd erkend.