Toenemende polarisatie en radicalisering centraal bij terugkomdag Inclusiecoaching

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, ,

Tags:

Belangrijk thema bij terugkomdag Inclusiecoaching was, naast een terugblik op de trainingen en praktijkervaringen, de toenemende polarisatie en radicalisering.

Aan het begin van de middag deelden de deelnemers hun ervaringen met het toepassen van de inclusiecoaching methodiek in de praktijk. De methodiek blijkt een effectief instrument om de diepere achtergronden van conflicten in de wijk, of binnen organisaties te doorzien en in gesprek te komen met betrokkenen. Inspirerend om te horen hoe deelnemers de methodiek inzetten en zo bij dragen aan meer inclusie in de samenleving.

Actuele ontwikkelingen

Onderzoeker Ewoud Butter gaf aansluitend een presentatie over de toenemende polarisatie en radicalisering in onze samenleving. Hij in gesprek over de achterliggende oorzaken, welke groepen een rol spelen en op welke wijze deze dynamiek in de samenleving omgebogen kan worden. De presentatie gaf een goed beeld van de actuele ontwikkelingen in de maatschappij en hoe inclusiecoaching kan bijdragen aan het tegengaan van polarisatie en radicalisering.

Praktische toepassingen

Aan de hand van een aantal praktische oefeningen namen Bernice Calmes en Mustapha Bah vervolgens de deelnemers mee in toepassing van de inzichten in de praktijk. Hierbij lag de focus op het toepassen van de inclusiecoaching methodiek in situaties van polarisatie en radicalisering. 

Vooruitblik

Aansluitend gaf Bernice een vooruitblik op de activiteiten later in het jaar, en gaf Paul van Heel toelichting op  de intranet omgeving I-coaching waarmee leden van het I-coaching netwerk toegang hebben tot trainingsmaterialen en achtergrondinformatie over diversiteit en inclusie.  De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. 

Kortom een geslaagde middag waarbij deelnemers werden geïnspireerd en gemotiveerd om verder te gaan met inclusiecoaching en bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.