Black Achievement Month Utrecht van start met “Diginity Dinner’

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, ,

Tags:

Dignity Dinner & Kickoff Black Achievement Month / Utrecht

Oktober staat in Nederland bekend als de Black Achievement Month, een periode waarin speciale aandacht wordt besteed aan de prestaties en bijdragen van mensen van Afrikaanse afkomst in de Nederlandse samenleving. Dit jaar ligt de focus op het thema ‘Waardigheid’ (Dignity), een concept dat diep geworteld is in de geschiedenis en de hedendaagse ervaringen van de zwarte gemeenschap. Het festival wordt in verschillende steden gevierd. In Utrecht ging de Black Achievement Month van start met het door Art.1 Midden Nederland georganiseerde Dignity Dinner. SDGStudio legde de avond vast op video. 

Dit jaar is het thema DIgnity, Waardigheid en wordt met diverse activiteiten belicht hoe de zwarte gemeenschap haar waardigheid behoudt en viert ondanks de uitdagingen en obstakels veroorzaakt door discriminatie, racisme en de nalatenschap van het koloniale verleden. Het gaat hierbij om het erkennen van de innerlijke kracht, het doorzettingsvermogen en de veerkracht van individuen en gemeenschappen.

De Black Achievement Month is een platform voor het uitlichten van zwarte excellentie in verschillende domeinen zoals kunst, wetenschap, literatuur, sport en ondernemerschap. Door middel van evenementen, lezingen, workshops en exposities wordt het publiek geïnformeerd en geïnspireerd door de rijke geschiedenis en de hedendaagse prestaties van mensen van Afrikaanse afkomst.

Een cruciaal aspect van de Black Achievement Month is educatie. Door het delen van verhalen en kennis over de zwarte geschiedenis en cultuur, bevordert het evenement een beter begrip en waardering voor de diversiteit binnen de Nederlandse samenleving. Dit draagt bij aan het bestrijden van discriminatie en het bevorderen van inclusie.