Speciaal verjaardagsfeestje voor de grondwet!

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

Tags:

175 jaar grondwet: Feestelijke lancering ‘Iedereen aanzet met de Grondwet’

De grondwet bestaat dit jaar 175 jaar! De verjaardag werd op 7 oktober uitbundig gevierd door de leerlingen van Scholen in de Kunst, KunstKids Liendert.

Zaterdag 7 oktober lanceerden wij tijdens de Diversiteitsweek het project en de campagne ‘Iedereen aan Zet met de Grondwet’. een speciaal verjaardagsfeestje bij Scholen in de Kunst in Amersfoort met veel trots het project en de campagne “Iedereen aan zet met de Grondwet” met als doel kinderen in Nederland tussen 9 en 13 jaar bewuster te maken van de Nederlandse Grondwet.

Basis van de Nederlandse democratie en samenleving

De Grondwet viert in 2023 haar 175e verjaardag en vormt de basis van de Nederlandse democratie en samenleving. Het initiatief wil kinderen laten begrijpen hoe de Grondwet hun rechten en verantwoordelijkheden beïnvloedt en hen aanmoedigen om actief mee te doen. Dit wordt gedaan via een campagne en een interactieve tool die op scholen, in wijken, buurten en thuis kan worden gebruikt. Het doel is om kinderen op een begrijpelijke en boeiende manier kennis te laten maken met de Grondwet, zodat ze kunnen deelnemen aan het vormen van een democratische cultuur en hun stem kunnen laten horen in kwesties die hen aangaan.

Iedereen aan zet met de grondwet!

Op de website https://iedereenaanzet.nl kunnen kinderen games spelen en nog veel meer om zo de Grondwet te ontdekken.

Dit initiatief is samen met Stichting Vreedzaam ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht, VSBFonds en Vfonds. De creatieve partners die de campagne en de interactieve tool hebben vormgeven en ontwikkeld zijn Critical Mass FoundationFilmmacht en SDGHUB