Lancering ‘Iedereen aan zet met de Grondwet

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, , ,

Tags:

Jonge Geesten, Grote Ideeën: Kinderen ontdekken de Grondwet met campagne “Iedereen aan zet met de Grondwet”

Zaterdag 7 oktober lanceerden wij tijdens de diversiteitsweek in Amersfoort met veel trots het project en de campagne “Iedereen aan zet met de Grondwet” met als doel kinderen in Nederland tussen 9 en 13 jaar bewuster te maken van de Nederlandse Grondwet.

Iedereen aan zet met de Grondwet: interactieve tool en games voor op scholen, in wijken, buurten en thuis

De Grondwet viert in 2023 haar 175e verjaardag en vormt de basis van de Nederlandse democratie en samenleving. Het initiatief wil kinderen laten begrijpen hoe de Grondwet hun rechten en verantwoordelijkheden beïnvloedt en hen aanmoedigen om actief mee te doen. Dit wordt gedaan via een campagne en een interactieve tool die op scholen, in wijken, buurten en thuis kan worden gebruikt. Het doel is om kinderen op een begrijpelijke en boeiende manier kennis te laten maken met de Grondwet, zodat ze kunnen deelnemen aan het vormen van een democratische cultuur en hun stem kunnen laten horen in kwesties die hen aangaan.

Op de website https://iedereenaanzet.nl kunnen kinderen games spelen en nog veel meer om zo de Grondwet te ontdekken.

Dit initiatief is samen met Stichting Vreedzaam ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht, VSBFonds en Vfonds . De creatieve partners die de campagne en de interactieve tool hebben vormgeven en ontwikkeld zijn Critical Mass FoundationFilmmacht en SDGHUB