Inschrijving voor Inclusiecoaching Train-de-Trainer sessie April geopend

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, , , ,

Tags:

Inclusiecoaching een unieke trainingsmethode voor een Inclusieve Samenleving 

Van 15 tot en met 19 april verzorgd Art1MN Discriminatie.nl Provincie Utrecht weer een train-de-trainer sessie Inclusie coaching. Dit intensieve vijfdaagse programma, biedt deelnemers de mogelijkheid om diepgaande vaardigheden te ontwikkelen in het navigeren door en transformeren van onderdrukkende systemen. 

Unieke Methode voor een Inclusieve Samenleving 

Inclusiecoaching of I-coaching is niet zomaar een training. Het is een zorgvuldig ontworpen traject gebaseerd op internationale methodieken van conflicthantering, narratieve benaderingen en kritische reflectie. Deelnemers leren een basishouding te ontwikkelen die hen in staat stelt onderdrukkende structuren te herkennen, door complexe conflicten te navigeren en nieuwe, inclusieve werkwijzen te initiëren. Het doel: het doorbreken van schadelijke patronen die trauma en ongelijkheid veroorzaken, zowel op individueel, groeps- als gemeenschapsniveau. 

Inclusiecoaching Op lokaal niveau werken aan verbinding, veiligheid en een inclusieve samenleving

Beperkte aantal gratis trainingsplaatsen beschikbaar – ballotage van toepassing 

De Inclusiecoaching – Train de Trainer sessie kost voor deelnemers uit het sociaal domein normaal gesproken €1.490,- exclusief btw maar wordt bij aanmelding voor 1 maart a.s. onder voorwaarden gratis aangeboden.  Om de kwaliteit en betrokkenheid van deelnemers te waarborgen geld een ballotage procedure. 

Voor professionals & vrijwilligers sociaal domein

Het i-Coaching traject richt zich op professionals in het sociaal domein en vrijwilligers vanaf 18 jaar die een sleutelrol willen spelen in het vormgeven van hun gemeenschap. Deelnemers worden toegerust met de kennis en vaardigheden om: 

  • Vertrouwen te kweken en een veilige omgeving voor dialoog te creëren. 
  • Incidenten van discriminatie of uitsluiting grondig te analyseren en te ontrafelen. 
  • Zowel de zichtbare als onzichtbare elementen van discriminatie of uitsluiting bloot te leggen. 
  • Een sociaal vangnet te vormen voor alle betrokkenen, gericht op collectieve actie en duurzame leefbaarheid. 

Versterk Lokale Vaardigheden en Gemeenschappen 

De i-Coaching aanpak is uniek door zijn focus op lokale contexten en sociale dynamieken. Het gaat uit van de kracht en talenten die aanwezig zijn in de lokale gemeenschap, en stimuleert actieve participatie van alle betrokkenen.  

 Bent u een professional of vrijwilliger die zich inzet voor een inclusieve samenleving? Ziet u zichzelf als een verbinder die moeilijke gesprekken niet uit de weg gaat, maar juist aangaat? Dan is de Inclusiecoaching – Train de Trainer sessie iets voor u. Meld u aan voor 1 maart 2024 en maak kans op een gratis deelname aan deze transformerende ervaring. Samen werken we aan een wereld waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt.