Training Respect in de klas – discriminerende opmerkingen & pestgedrag

Meer doen met cultuurverschillen, diversiteit, pestgedrag of discriminatie op je school

Korte samenvatting

Leerlingen roepen kwetsende opmerkingen naar elkaar op het schoolplein. Midden in je les maakt een leerling een opmerking waar de klas, en u, van schrikt… Wat doe jij dan? En hoe maak je duidelijk dat dit niet kan, op zo’n manier dat de leerling dit ter harte neemt? Wij geven jou en je collega’s praktische handvatten om in dergelijke situaties te handelen. Bovendien wordt deze training aanbevolen in combinatie met onze gastlessen voor uw klassen – zo werkt de hele school aan een respectvolle schoolcultuur!

Respect in de klas - discriminerende opmerkingen en pestgedrag

In de training ’Samen op school’ bieden we je inzicht in verschillende perspectieven op respectvolle omgang in de school-, straat- en opvoedingscultuur van jongeren en onderzoek je als team omgangsvormen die voor iedereen respectvol zijn, met aandacht voor de diversiteit op school en in je team.

De training ‘Respect in de klas – discriminerende opmerkingen en pestgedrag’ is een intensieve training van minimaal 4 uur waaraan maximaal 15 personen kunnen deelnemen. Het minimum aantal deelnemers is 6 personen.

De training wordt op locatie gegeven

Thema’s
omgangsregels, opvoeding, straatcultuur, diversiteit, respect, pesten, discriminatie, diversiteit, inclusie, cultuurverschillen

Doelgroep
(Aankomende) docenten, hulpverleners, gezinswerkers, jongerenwerkers 

We informeren je graag over de uitgebreide educatie en trainingsmogelijkheden. Vul svp onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. We nemen dan ter verdere afstemming op korte termijn contact met je op.

Naam(Vereist)
Trainingen & opleidingen
Ik ontvang graag meer informatie over de volgende trainingen / workshops”