Training Weerbaarheid en Assertiviteit voor HRM professionals

Hoe je op een rustige manier voor jezelf op kunt komen en tegelijkertijd de rechten van anderen respecteert

Korte samenvatting

Accountmanagers, Human Resource Medewerkers, recruiters en andere professionals stuiten soms op weerstand van opdrachtgevers met betrekking tot het accepteren van kandidaten die afwijken van het gemiddelde of gewenste profiel. Wanneer kandidaten behoren tot minderheidsgroepen worden zij soms gezien als een ‘bedrijfsrisico’ en worden ze op basis van stereotypering gekwalificeerd als geen goede werknemers.

Tijdens de training behandelen we verschillenden aspecten van diversiteit en vragen zoals: hoe overtuig ik mijn klanten van de meerwaarde van diversiteit? Hoe ga ik om met klanten die vasthoudend zijn in hun wens voor wettelijk niet toegestane selectiecriteria? En: hoe ontdek ik bij een divers aanbod van cliënten de kwaliteiten die matchen met de vraag van de klant?

De competenties, vaardigheden, gedrag en mindset van assertiviteit en weerbaarheid worden in detail besproken tijdens deze training.

Je leert hoe je op een rustige manier voor jezelf op kunt komen en tegelijkertijd de rechten van anderen respecteert. Je bent in staat om je behoeftes, gedachten en gevoelens open, eerlijk en direct te uiten. Verder verdiepen wij ons in een aantal modellen in sub-assertief gedrag, assertief gedrag en agressief gedrag. Tot slot geven wij handvatten over hoe jij jouw verantwoordelijkheid neemt, jezelf open en transparant opstelt en energie en zelfvertrouwen uit.

De training ‘Weerbaarheid en assertiviteit training voor HRM, recruiters en andere professionals’ is een intensieve training van een dagdeel waaraan maximaal 10 personen kunnen deelnemen. Het minimum aantal deelnemers is 6 personen.

Op verzoek maken wij een training op maat betreft ongelijke behandeling. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan: Hoe zet ik een inclusieve selectieprocedure op? Waar moet ik rekening mee houden als het gaat om de toegankelijkheid en rechten van mensen met een handicap/chronische ziekte? of; Wat is mijn plicht als agent of vertrouwenspersoon op het moment dat iemand zich bij mij meldt over een discriminatie voorval?

De training kan zowel bij Art.1 Midden Nederland of op uw eigen locatie worden gegeven.

Thema’s
weerbaarheid, assertiviteit, agressief gedrag, micro agressie, wettelijk kaders

Doelgroep
Training voor Accountmanagers, Human Resource Medewerkers, recruiters en andere professionals

We informeren je graag over de uitgebreide educatie en trainingsmogelijkheden. Vul svp onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. We nemen dan ter verdere afstemming op korte termijn contact met je op.

Naam(Vereist)
Trainingen & opleidingen
Ik ontvang graag meer informatie over de volgende trainingen / workshops”