Training ‘Stereotypering en wetgeving gelijke behandeling’

Inzicht in hoe stereotypering werkt, welke factoren daarbij een rol spelen, wat het gevolg is van stereotypering en wat je eraan kan of moet doen.

Korte samenvatting

Een van de eigenschappen van de mens is om (onbewust) ideeën en meningen te hebben over alles en iedereen. Deze training geeft inzicht in hoe dit categorisatieproces ontstaat, welke factoren hierbij een rol spelen, wat het gevolg is van stereotypering en wat je eraan kan doen. Daarnaast krijg je informatie over de wettelijk beschermde discriminatiegronden. Ten slotte oefenen we door middel van verschillende casussen uit de praktijk waarin je kennis opdoet over verboden en niet verboden onderscheid in diverse contexten.

Stereotypering en wetgeving gelijke behandeling

Op verzoek maken wij een training op maat betreft ongelijke behandeling. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan: Hoe zet ik een inclusieve selectieprocedure op? Waar moet ik rekening mee houden als het gaat om de toegankelijkheid en rechten van mensen met een handicap/chronische ziekte? of; Wat is mijn plicht als agent of vertrouwenspersoon op het moment dat iemand zich bij mij meldt over een discriminatie voorval?

Thema’s
Stereotypering, discriminatie, wetgeving, omgangsvormen.

De training ‘Stereotypering en gelijkebehandelingswetgeving’ is een intensieve training van een dagdeel waaraan maximaal 15 personen kunnen deelnemen. Het minimum aantal deelnemers is 8 personen.

De training wordt afgestemd op uw organisatie en beroepspraktijk. De training kan zowel bij Art.1 Midden Nederland of op uw eigen locatie worden gegeven.

Thema’s
Stereotypering, discriminatie, wetgeving, omgangsvormen.

Doelgroep

Training voor professionals uit alle werkvelden; Hulpverleners, gezinswerkers, jongerenwerkers van Buurtteam die met mensen uit verschillende culturen werken.

We informeren je graag over de uitgebreide educatie en trainingsmogelijkheden. Vul svp onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. We nemen dan ter verdere afstemming op korte termijn contact met je op.

Naam(Vereist)
Trainingen & opleidingen
Ik ontvang graag meer informatie over de volgende trainingen / workshops”