Doe mee met PinkPanel 2021: onderzoek discriminatie en veiligheid van LHBTIQ+ personen

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, ,

Tags:


In PinkPanel krijg je vragen over hoe veilig je je voelt en welke ervaringen je hebt gehad o.a. in je eigen buurt, tijdens het werk of het studeren, in de zorg, bij overheidsinstanties en tijdens het sporten. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter. Het geeft ons en onze partners een beter beeld van wat er speelt binnen de community. De enquête is anoniem.

Art.1 Midden Nederland, COC Midden Nederland en gemeente Utrecht doen jaarlijks onderzoek naar ervaringen van (on)veiligheid, discriminatie en intolerantie tegenover de LHBTQI+ community. Met de resultaten van PINKPANEL worden gemeenten geadviseerd over thema’s als seksuele en gender diversiteit op de arbeidsmarkt, in de buurt, het uitgaansleven en zorginstellingen.

De resultaten worden besproken met partners zoals de Gemeente Utrecht, COC Midden-Nederland en in platforms zoals de Adviescommissie LHBTIQ+ en het regionaal veiligheidsoverleg. Bekijk hier de resultaten van Pink Panel 2020/2021, die eerder dit jaar werden gepubliceerd.

Heb je een discriminatie-ervaring die je wilt melden? Of had je een onveilig gevoel? Of heb je gezien dat iemand anders iets overkwam? Melden kan altijd via We Blijven Onszelf.