80 jaar Samudaripen – Expertmeeting Woonwagenbeleid Provincie Utrecht

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, , ,

Tags:

Ter gelegenheid van de Wereld Roma en Sintidag organiseert Art.1MN | Discriminatie.nl Provincie Utrecht op maandag 8 april de bijeenkomst 80 Jaar Samudarinpen – Expertmeeting Woonwagenbeleid Gemeenten Provincie Utrecht. De bijeenkomst is toegankelijk voor genodigden en beleids- en contactambtenaren van gemeenten en provincie Utrecht.

bijeenkomst 80 Jaar Samudarinpen - Expertmeeting Woonwagenbeleid Gemeenten Provincie Utrecht.

Programma

9.45u Inloop & Ontvangst: 
We ontvangen u graag om 9.45u bij Scholen in de Kunst, in het Eemhuis te Amersfoort. (Het Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 71-77, 3812 EA Amersfoort).

10.00u Herdenking 80 jaar Samudaripen – De Roma Holocaus 1944-2024.
We openen de bijeenkomst met de Herdenking 80 jaar Samudaripen – De Roma Holocaus 1944-2024. We staan stil bij de ‘Samudaripen’, de massamoord op Roma en Sinti tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Op 2 augustus 1944 werden in het Zigeunerlager van Auschwitz-Birkenau ruim 3.000 Roma- en Sinti-vrouwen, mannen en kinderen vergast. We herdenken hen en de ruim 25.000 andere Roma- en Sinti die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht vanwege hun herkomst en daarmee samenhangende vooroordelen. We staan stil bij de doorwerking daarvan in het heden en reflecteren op de nog immer levende vooroordelen in onze huidige maatschappij.

10.30u Expertmeeting Woonwagenbeleid & Positie Roma & Sinti 
Tijdens deze expertmeeting bespreken we de huidige positie en situatie van Roma en Sinti in de provincie Utrecht. We verbijzonderen dit naar hoe gemeenten in de provincie Utrecht hun woonwagenbeleid vormgeven en hoe bestrijding van discriminatie en uitsluiting van Roma en Sinti is opgenomen in de gemeentelijke Inclusie & Diversiteits Agenda.

12.00u Lunch
De ochtend wordt afgesloten met een netwerklunch in Cafe Bruis

Aanmelding 80 jaar Samudaripen – Expertmeeting Woonwagenbeleid

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Soms is bellen of appen makkelijker. Laat je telefoonnr achter voor een eventuele last-minute update.
Wil je ons nog wat meegeven? Laat het ons hier weten.
Check de box(Vereist)
en geef aan of je onderstaande opmerking hebt gelezen en check de box als je akkoord gaat.