Train de Trainer InclusieCoaching: Een ervaring die verbindt en inspireert

Gepubliceerd op:

door

Categorie:

, ,

Tags:

Op lokaal niveau werken aan verbinding, veiligheid en een inclusieve samenleving

Eind april organiseerde Art.1 Midden Nederland bij SDGHUB.NL een vierdaagse Train-de-Trainer sessie #InclusieCoaching.  De sessies waren gericht op het opleiden van trainers Inclusie Coaching, een innovatieve methodiek die gebaseerd is op internationale methodes van #conflicthantering, de narratieve methode en kritische reflectie. Creatieve werkvormen en co-creatie helpen daarbij om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. De Inclusie Coaching methodiek helpt bij het begeleiden van gesprekken over #discriminatie en #inclusie, met als doel het vergroten van onderling begrip en verbinding.

De deelnemers ontwikkelen een basishouding met vaardigheden waarmee ze onderdrukkende systemen leren doorzien, effectief door conflicten kunnen navigeren en nieuwe werkwijzen ontdekken.

Een van de deelnemers omschreef de training treffend: “We hebben een reis gemaakt door het delen van verhalen en emoties, gemak en ongemak, open en gesloten deuren. Ik heb veel nieuwe inzichten en inspiratie opgedaan. Wat een rijkdom om zoveel bijzondere mensen te ontmoeten die zich stuk voor stuk inzetten om de wereld beter te maken. Soms voel je de energie gewoon knetteren in de lucht … wat een bijzondere groep mensen. Voor mij was de training een life changer.

Meer informatie over Inclusiecoaching methodiek

Kijk voor meer informatie over Inclusiecoaching en de Kritische reflectiemethode op: https://inclusiecoaching.nl