Connection has lost...
Instellingen: gesproken tekst language

Projecten

Een overzicht van onze projecten.

On The Road

In 2021 gingen wij de hele provincie door met het project Art.1 MN On The Road. We stonden op markten, in bibliotheken en scholen om mensen ons hele werkgebied aan te spreken. We wilden weten wat er speelt onder de inwoners en hen beter kennis laten maken met onze organisatie.

Diversiteitsweek Amersfoort 2021

Art.1 MN, de SDG Hub en de Gemeente Amersfoort bundelden ook in 2021 weer de krachten met een verscheidenheid aan partners om een week lang extra aandacht te vragen voor belangrijke thema’s rondom diversiteit.

In de tentoonstelling ‘Levenskunstenaars’ worden de verhalen in beeld gebracht van personen met een beperking of chronische ziekte tegen de achtergrond van het VN-verdrag: Rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag geldt sinds 2016 in Nederland. In de tentoonstelling verkennen we de dagelijkse realiteit van de mens achter het verdrag.

Daarnaast organiseerden onze partners in deze Diversiteitsweek uiteenlopende activiteiten.

Diversiteitsweek Amersfoort 2020

In oktober 2020 vond de allereerste Diversiteitsweek Amersfoort plaats. Gedurende deze week werden iedere dag interessante evenementen georganiseerd. Al deze evenementen stonden volledig in het teken van: iedereen is uniek en iedereen telt mee!

Inclusief Sinterklaasfeest

Art.1 Midden Nederland vindt het belangrijk dat Sinterklaas een feest is dat door iedereen gevierd kan worden en dat de figuur van Piet door niemand als kwetsend wordt ervaren. Met deze toolkit wil Art.1 MN bijdragen aan een positieve verandering van de traditie.

Vluchtelingen

De komst van vluchtelingen maakt veel los in de samenleving. Mensen maken zich zorgen. Zorgen waarmee bestuurders zich voor veel uitdagingen geplaatst zien: “Wat betekent het voor mijn veiligheid?” “Kan mijn kind nog wel alleen naar school fietsen?”

Pink•Info•Meld

Het Pink•Info•Meld is een initiatief van de Gemeente Utrecht, het Openbaar Ministerie, COC Midden-Nederland en Art.1 MN, mede mogelijk gemaakt door Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland.

Divers Talent Werkt!

Deze webtool is bedoeld voor iedere werkgever die de beste medewerker wil binnenhalen en talenten bij de aanwezige medewerkers optimaal wil benutten.

Bitterzoete Route

Art.1 Midden Nederland werkte mee aan de Bitterzoete Route, een wandeling door de wijk Lombok in Utrecht. In Lombok zijn er straatnamen die refereren naar de koloniale geschiedenis van Nederland. De Bitterzoete Route is een wandeling die de duistere kanten van dit koloniale verleden onder de aandacht brengt. Met behulp van de website kunt u de wandeling zelf doen. Op verzoek zijn er gidsen aanwezig om met belangstellenden mee te lopen.

PinkPanel

Art.1 MN is initiatiefnemer en uitvoerder van het PinkPanel, een digitaal opiniepanel voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI), in de provincie Utrecht. Jaarlijks wordt er een digitale enquête verstuurd die de doelgroep in kan vullen. Deze vragen gaan over (on)gelijke behandeling op diverse terreinen van de maatschappij. Denk aan 'op de werkvloer', 'tijdens het uitgaan' of 'in uw woonomgeving'.

Ongelijke behandeling kan voorkomen op veel verschillende gronden en terreinen. Voor meer informatie klik op de button: